Β. Κοντοζαμάνης: Αρχές Σεπτεμβρίου προκηρύσσονται 400 νέες θέσεις στην υγεία

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 13:48
UPD:14:36
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Την προκήρυξη, στις αρχές Σεπτεμβρίου, 400 νέων θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων στην υγεία, εκ των οποίων οι μισές θα αφορούν τις Μονάδες Εντατικής Θεαραπείας όλης της χώρας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μιλώντας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε την ετοιμότητα του συστήματος υγείας, την αύξηση των διαθέσιμων κλινών και τη διαθεσιμότητα φαρμάκων. 

«Σε ότι αφορά τις ΜΕΘ, παραλάβαμε τον Ιούλιο 557 κλίνες εντατικής θεραπείας, ένα χρόνο μετά είμαστε στις 901 λειτουργικές και θα φτάσουμε τις 1.200 ΜΕΘ. Αναπτύχθηκαν 1017 κλίνες εντατικής θεραπείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.Εργαζόμαστε εντατικά στην υλοποίηση νέων κλινών σε ΜΕΘ, από τις δωρεές» σημείωσε, ενώ τόνισε ότι «αυξάνονται τα νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την επικράτεια».

Επανέλαβε επίσης όσα ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για το εμβόλιο που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca και την τμηματική παράδοση 3 εκατομμυρίων δόσεων από το τέλος του χρόνου.  

«Τα εμβόλια δεν παράγονται από την μια μέρα στην άλλη, ήδη η διαδικασία για το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι σε προχωρημένο στάδιο και εάν όλα πάνε καλά θα υπάρξει έγκριση του και η Ε.Ε που έχει κάνει τη συμφωνία για όλες της χώρες μέλη της, θα αρχίσει την προμήθεια εμβολίων και στη χώρα μας από τα τέλη του χρόνου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει η διάθεση του μετά. Θα συνεχιστεί. Είναι πιθανό να γίνουν και άλλες συμφωνίες με διαφορετικές εταιρείες και να έρθουν και αλλά εμβόλια» σημείωσε. 

Ο κ. Κοντοζαμάνης διευκρίνσε επίσης «υπάρχει σχέδιο της Επιτροπής Εμβολιασμών για την προτεραιοποίηση των ομάδων που θα κάνουν αρχικά το εμβόλιο αυτό. Ναι θα υπάρξει προτεραιότητα για το ποιος θα κάνει το εμβόλιο».

Αναφερόμενος στους καθημερινούς ελέγχους  ο υφυπουργός Υγείας υποστήριξε πως συνολικά γίνονται πάνω από 12.000 τεστ για τον κορωνοϊό- όταν το Φλεβάρη γίνονταν 800 την ημέρα, το Μάη 4.500 και τον Ιούνιο 6.500.  

Απαντώντας επίσης στα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες της ΟΕΝΓΕ για την αποσιώπηση κρουσμάτων σε τουριστικούς προορισμούς, χαρακτήρισε ψευδή τα δημοσιεύματα «Κάθε μέρα ανακοινώνουμε όλα τα κρούσματα της χώρας», πρόσθεσε για να τονίσει ότι «κανείς δεν μπορεί να κάνει εικασίες ούτε να διαστρεβλώνει τα στοιχεία». 

«Η σχέση ειλικρίνειας που χτίσαμε με τους πολίτες δεν θα επιτρέψουμε να διαρραγεί» κατέληξε. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή