Ελληνική βράβευση στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαράγεβο

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 17:05
UPD:17:26
A- A A+

Το βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερου Ηθοποιού» στο 26ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαράγεβο απέσπασε ο Βαγγέλης Μουρίκης για την ερμηνεία του στην ταινία «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη.  

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Έλληνα δημιουργού με πρωταγωνιστές τον Βαγγέλη Μουρίκη, τον Αργύρη Πανταζάρα και τη Σοφία Κόκκαλη.  Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Βερολίνου τον Φεβρουάριο. 

Βαγγέλης Μουρίκης

Ο Βαγγέλης Μουρίκης, με ταινίες στο ενεργητικό του όπως οι: «Απόντες», «Ο Βασιλιάς», «Αγρύπνια» αλλά και οι πιο πρόσφατες «Νορβηγία», «Στράτος, το Μικρό Ψάρι» και η τελευταία του δουλειά «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς», υποδύεται έναν άντρα που ζει και δουλεύει μόνος σε ένα κτήμα στη μέση ενός ορεινού δάσους.  

LEDINIS LEDUKAS
Τα τελευταία χρόνια παλεύει με έναν εχθρό που διαταράσσει την πλούσια άγρια φύση στο βουνό, επεκτείνεται επιθετικά και απειλεί τον ίδιο και την περιουσία του.  

Η μεγαλύτερη απειλή, όμως, έρχεται με την ξαφνική επιστροφή του γιου του, μετά από 20 χρόνια. Με φόντο μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, οι δύο άνδρες συγκρούονται μετωπικά, με τη φύση γύρω τους ως τον μόνο παρατηρητή, που τελικά δίνει την πιο απρόσμενη λύση.   Πρόκειται για ένα χαμηλότονο γουέστερν που ανιχνεύει τη σχέση ενός πατέρα και ενός γιου που θα αναγκαστούν να συνυπάρξουν, με φόντο μια αθέατη Ελλάδα.

HAOS FILM

Στην υπόθεση του έργου, ένας τεράστιος εκσκαφέας αχόρταγα καταβροχθίζει μέρα νύχτα το έδαφος σε μια απομακρυσμένη περιοχή κάπου στη βόρεια Ελλάδα. Η ντόπια κοινωνία είναι διχασμένη ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν τις εξορυκτικές εργασίες και αυτούς που τις πολεμούν. Τους μεν ενδιαφέρει να έχουν μια θέση εργασίας και τους άλλους να διατηρηθεί η φύση.  Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι εκρηκτική.  

Στο φετινό 26o Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο απονεμήθηκε και ειδικό τιμητικό βραβείο στον Δανό ηθοποιό Μαντς Μίκελσεν. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή