Λιθουανία: Οι Βαλτικές χώρες θα ανακοινώσουν κυρώσεις που θα περιλαμβάνουν τον Λουκασένκο

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 12:18
UPD:12:19
REUTERS/DAVID W CERNY
A- A A+

Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια θα μιλήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την ερχόμενη Παρασκευή, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της.

Θα μιλήσει μέσω βιντεοσύνδεσης με πρόσκληση της Εσθονίας, η οποία είναι μη μόνιμο μέλος του ΣΑ, δήλωσε στο Reuters ένα μέλος της ομάδας της.

Η Τιχανόφκσαγια ήταν υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου στη Λευκορωσία, τις οποίες και κέρδισε σύμφωνα με τους υποστηρικτές της. Διέφυγε στη Λιθουανία όταν ο πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο ανακήρυξε τη νίκη του με συντριπτική πλειοψηφία, ανακοίνωση που προκάλεσε το ξέσπασμα μεγάλων διαδηλώσεων στη Λευκορωσία.

Στο μεταξύ, η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία θα ανακοινώσουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε βάρος περίπου 30 Λευκορώσων αξιωματούχων, περιλαμβανομένου του προέδρου Λουκασένκο, αργότερα σήμερα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα.

Ο κατάλογος είναι ένα πρώτο βήμα και μπορεί να διευρυνθεί αργότερα, πρόσθεσε.

Νωρίτερα η Λιθουανία δήλωσε πως σκοπεύει να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος Λευκορώσων αξιωματούχων τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για εκλογικές παραβιάσεις και βία εναντίον διαδηλωτών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή