Στην Αθήνα φθάνει ο Ζόραν Ζάεφ - Συναντήσεις με Κ. Μητσοτάκη και Κ. Σακελλαροπούλου

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 17:06
UPD:17:10
REUTERS/OGNEN TEOFILOVSKI
A- A A+

Επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει Τρίτη και Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, για να συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνει ο «Economist» και για συναντήσεις με τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, ο κ. Ζάεφ θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία της κυβέρνησης την οποία απαρτίζουν ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης, αρμόδιος για οικονομικά θέματα, Φάτμιρ Μπιτίτσι, ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Νίκολα Ντιμιτρόφ, και ο υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας θα λάβει μέρος στην «24η στρογγυλή τράπεζα με την ελληνική κυβέρνηση», που διοργανώνει το περιοδικό «Economist».

Στο φετινό συνέδριο του «Economist», στο οποίο κυριαρχούν θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 και την ανάγκη για νέες πολιτικές στον τομέα της υγείας, τα διδάγματα από τη διαχείριση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και η επιρροή στην παγκόσμια και την ευρωπαϊκή οικονομία, ο Ζόραν Ζάεφ θα απευθύνει ομιλία σε πάνελ συζήτησης, αφιερωμένο στα Δυτικά Βαλκάνια.

Στην ατζέντα της διήμερης επίσκεψης εργασίας στην Αθήνα του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας προβλέπεται γεύμα εργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ θα προηγηθεί συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Ζόραν Ζάεφ θα έχει και αρκετές συναντήσεις με επιχειρηματίες στη διάσκεψη του «Economist», όπως και με εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στη Βόρεια Μακεδονία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή