Κυρ. Μητσοτάκης: Απολύτως έτοιμο το ΕΣΥ να αντιμετωπίσει την όποια έξαρση των κρουσμάτων

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 14:01
UPD:14:05
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Τη λελογισμένη ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρας, και κυρίως την Αττική, εξέφρασε ο πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας την ετοιμότητα του ΕΣΥ να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη έξαρση κρουσμάτων. 

Κατά την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στην Αττική χαρακτηρίζοντάς τα «λογικά και ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης» αλλά και στην αναγκαίτητα χρήσης της μάσκας. «Εξακολουθούμε να επιμένουμε πάρα πολύ στη χρήση της μάσκας ως το ένα οριζόντιο προστατευτικό μέτρο το οποίο μπορεί να μας επιτρέψει να μην χρειαστεί να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα στο μέλλον. Και πιστεύω ότι όπως και στο παρελθόν όταν αυξήσαμε την κλιμάκωση των μέτρων, έτσι και τώρα θα καταφέρουμε να ελέγξουμε και αυτό το διαφαινόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην ετοιμότητα του ΕΣΥ να αντεπεξέλθει και σε αυτή τη φάση της πανδημίας επισημαίνοντας ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας - επειδή βλέπω διάφορα στατιστικά τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα - είναι απολύτως έτοιμο να αντιμετωπίσει την όποια έξαρση των κρουσμάτων και σε επίπεδο κρεβατιών και σε επίπεδο κρεβατιών ΜΕΘ. Ούτως ή αλλιώς μέσα στον επόμενο βήμα θα δίνονται καθημερινά αλλά και εβδομαδιαία στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας περισσότερα καινούργια κρεβάτια εντατικών σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα το οποίο έχουμε θέσει με την υποστήριξη των δωρητών οι οποίοι με τόσο μεγάλη συγκίνηση είχαν ανταποκριθεί στα αιτήματα να ενισχύσουμε το ΕΣΥ με μόνιμα κρεβάτια εντατικής θεραπείας».

Η κ. Σακελλαρόπουλου από την άλλη χαρακτήρισε «ανοιχτό» το μέτωπο της πανδημίας κάνοντας λόγο για σημάδια χαλάρωσης.  «Ελπίζω ότι θα ξαναβρούμε όλοι την συνέπεια και την υπευθυνότητα που δείξαμε στην πρώτη περίοδο. Είναι ανησυχητικά λίγο ακριβώς τα στοιχεία της χαλάρωσης, ήταν το καλοκαίρι, ήταν η μεγάλη πίεση από το χειμώνα που προηγήθηκε. Ας θυμόμαστε πάντα όλοι ότι δεν μπορεί η επίκληση της ελευθερίας μας να οδηγεί στο να βάζουμε σε κίνδυνο τους γύρω μας , το κοινωνικό σύνολο. Είναι πολύ σημαντικό νομίζω αυτό για όλους», δήλωσε.

Στο θέμα της υπευθυνότητας των πολιτών στάθηκε και ο πρωθυπουργός μιλώντας για «λεπτή ισορροπία μεταξύ ελευθερίας και ευθύνης».  «Είμαι απολύτως σίγουρος ότι και αυτή τη φορά η ελληνική κοινωνία και η ελληνική πολιτεία θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Και θέλω να τονίσω ότι παρά την αύξηση των κρουσμάτων, η Ελλάδα εξακολουθεί και στη διαχείριση του δεύτερου κύματος να τα καταφέρνει καλύτερα από σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή την επιτυχία λοιπόν θα την διαφυλάξουμε και μέχρι να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που δεν θα είναι άλλη από το εμβόλιο ή από μια τελείως αποτελεσματική θεραπεία, θα διατηρήσουμε την οικονομία μας ανοικτή με τις ελάχιστες δυνατές εκπτώσεις και παρατηρήσεις που όλοι πρέπει να κάνουμε για να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας, κυρίως των αγαπημένων μας, αλλά και για να επιτρέψουμε στη χώρα να ανασάνει οικονομικά. Και είμαι σίγουρος ότι αυτή την ισορροπία θα μπορέσουμε να τη βρούμε», κατέληξε. 

naftempoiriki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή