Suzuki SWIFT Hybrid facelift: Περισσότερο στιλ-λιγότερο καύσιμο

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 12:46
UPD:12:46
A- A A+

H Suzuki παρουσιάζει το νέο SWIFT Hybrid facelift, ένα εξόχως δημοφιλές σπορ hatchback της αγοράς. Οι αναβαθμίσεις του μοντέλου συνοψίζονται σε εξωτερικές αλλαγές που προσδίδουν έντονα σπορ χαρακτήρα, αναβαθμισμένο κινητήρα που προσφέρει σημαντική οικονομία καυσίμου και επιπλέον συστήματα ασφαλείας. Το τρέχον Swift που κυκλοφόρησε το 2017 διακρίθηκε μεταξύ των 3 κορυφαίων φιναλίστ στα βραβεία World Urban Car του 2018 και ξεπέρασε τις 745.000 πωλήσεις μονάδων σε περισσότερες από 119 χώρες έως το τέλος του 2019. Το ανανεωμένο μοντέλο διαθέτει ακόμη πιο δυναμικό στυλ, συμπεριλαμβανομένης μιας σπορ τρισδιάστατης μπροστινής μάσκας με την προσθήκη μιας στιλάτης διακοσμητικής λωρίδας χρωμίου, τις δίχρωμες ζάντες αλουμινίου με ανανεωμένη σχεδίαση, τις νέες συναρπαστικές διχρωμίες αμαξώματος καθώς και κομψές επιλογές χρωμάτων για την διακόσμηση του εσωτερικού.

Στην πλούσια παλέτα επιλογών χρωμάτων του αμαξώματος του προστίθενται τέσσερις επιπλέον μοντέρνες διχρωμίες, αυτή που συνδυάζει το κλασσικό κόκκινο χρώμα - ναυαρχίδα Burning Red Pearl Metallic με μαύρη οροφή, το Speedy Blue Metallic με μαύρη οροφή, το νέο sporty πορτοκαλί - Frame Orange Pearl Metallic με μαύρη οροφή και το νέο εντυπωσιακό Rush Yellow Metallic με ασημί οροφή τα οποία δεν αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Οι μοντέρνες γραμμές του νέου SWIFT facelift εκπλήσσουν ευχάριστα. Το σπορ τιμόνι εμπνέει αυτοπεποίθηση κι εμπιστοσύνη πριν ακόμη εκκινήσει τον κινητήρα ο οδηγός. Στο άνετο εσωτερικό κυριαρχούν οι καθαρές, κομψές μινιμαλιστικές γραμμές, με τα κυλινδρικά όργανα ελέγχου λειτουργιών να δεσπόζουν στην κεντρική κονσόλα που θυμίζει πιλοτήριο. Το νέο SWIFT facelift διατίθεται με νέες ασημένιες διακοσμητικές επιλογές που ενισχύουν περαιτέρω την μοντέρνα και σπορ αίσθηση του εσωτερικού.

Ο νέος κινητήρας 1.2 DUALJET (K12D) διαθέτει σύστημα διπλού ψεκασμού σε κάθε κύλινδρο για υψηλή θερμική απόδοση. Τεχνολογικές καινοτομίες συμβάλλουν στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης συμπίεσης, τον μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων που επενεργεί άμεσα από χαμηλό εύρος στροφών κινητήρα και λειτουργεί σε μεγάλο εύρος γωνιών του στροφάλου, μια αντλία λαδιού μεταβλητής χωρητικότητας που μπορεί να διατηρήσει χαμηλή υδραυλική πίεση σε χαμηλές θερμοκρασίες κινητήρα και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα μπεκ ψύξης εμβόλου που εκμηδενίζουν τις ψυκτικές απώλειες και τον θόρυβο του κινητήρα. Η απόδοση καυσίμου του κινητήρα DUALJET ενισχύεται περαιτέρω όταν συνδυάζεται με το σύστημα Suzuki Hybrid.

Το σύστημα Suzuki HYBRID, το οποίο είναι εξοπλισμένο το SWIFT facelift, αποτελείται από μια ηλεκτρογεννήτρια (ISG – Integrated Starter Generator) με λειτουργία ηλεκτρικού κινητήρα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα που έχει επεκταθεί από τα 3Ah στα 10Ah, παρέχοντας περαιτέρω βελτιωμένη απόδοση καυσίμου σε σχέση με την προηγούμενη γενιά SWIFT.  Το υβριδικό σύστημα Suzuki μετατρέπει την κινητική ενέργεια που παράγεται κατά την επιβράδυνση σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία φορτίζει την μπαταρία ιόντων λιθίου. Η ισχύς που αποθηκεύεται στην μπαταρία χρησιμοποιείται από την ηλεκτρογεννήτρια ώστε να υποβοηθήσει τον κινητήρα κατά την επιτάχυνση προσφέροντας υψηλότερη ροπή και ταυτόχρονα χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Η ηλεκτρογεννήτρια επίσης αναλαμβάνει την παύση αλλά και την επανέναρξη λειτουργίας του κινητήρα όταν το αυτοκίνητο πρόκειται να σταματήσει (λειτουργία start-stop).

Πρόκειται, σύμφωνα με την εταιρία, για ιδανικό υβριδικό σύστημα για μικρά αυτοκίνητα, καθώς έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει όχι μόνο οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου, αλλά και επιπλέον εξοικονόμηση χώρου και βέλτιστη κατανομή βάρους του αμαξώματος.

Επιπλέον η υβριδική τεχνολογική καινοτομία του νέου κινητήρα K12D έχει κατορθώσει να μειώσει αισθητά την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων CO2, με αποτέλεσμα οι εκδόσεις 2WD με μηχανικό κιβώτιο να προσφέρονται με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

 Τα εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας Suzuki Safety Support, συμβάλλουν στην πρόληψη απρόοπτων και δυσάρεστων καταστάσεων. Με τις έξυπνες λειτουργίες τους κάνουν την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη. Ειδικότερα, διαθέτει:

-Dual Sensor Brake Support (DSBS), για πιο ασφαλή οδήγηση με σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας και σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Αυτοκινήτου.

-6 αερόσακους

-Σύστημα Hill Hold

Επιπλέον, το νέο Swift διαθέτει νέα συστήματα ασφαλείας όπως:

-Σύστημα Αναγνώρισης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Monitor)

-Σύστημα Υποβοήθησης Οπίσθιας Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας (Rear Cross Traffic Alert)

-Σύστημα Αναγνώρισης σημάτων Κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition).

Οι τιμές του νέου μοντέλου ξεκινούν από 13.350 ευρώ, αλλά θα πρέπει να υπολογίσετε ότι κάθε επιλογή επιβαρύνεται με 320 ευρώ έξοδα προετοιμασίας και μεταφοράς, ενώ τα μεταλλικά χρώματα κοστίζουν επιπλέον 490 ευρώ, οι δε διχρωμίες 730 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή