Συνάντηση με FIFA - UEFA θα έχει ο Αυγενάκης

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 20:06
UPD:20:12
Eurokinissi Sports/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
A- A A+

Ο Λευτέρης Αυγενάκης φιλοξενήθηκε στο «Ράδιο Κρήτη» και, μεταξύ άλλων, μίλησε για τις εκλογές της ΕΠΟ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επανέλαβε την πρόθεσή του να διευρύνει το εκλογικό σώμα της Ομοσπονδίας και γνωστοποίησε ότι επίκειται ταξίδι του στην Ελβετία, για να συζητήσει με FIFA και UEFA.

«Είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις μας πάντα με σεβασμό στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, να διευρύνουμε το εκλογικό σώμα. Όμως δεν κινούμαστε βιαστικά. Κινούμαστε μεθοδικά, προσεκτικά και κυρίως θεσμικά, αναμένοντας την ολιστική μελέτη από τη FIFA και UEFA», είπε ο κ. Αυγενάκης.

«Γι΄ αυτόν τον λόγο θα έχω και ένα ταξίδι τις επόμενες ημέρες στην Ελβετία, για να δούμε από κοντά κάποια ζητήματα πριν καταλήξει το κείμενο και πριν δοθούν τα πάντα επίσημα πλέον στην ελληνική κυβέρνηση. Η συζήτηση που κάνουμε είναι ανοιχτή, δεν την κάνουμε εν κρυπτώ και έχουμε επικοινωνήσει τις προθέσεις μας και στη FIFA και στην UEFA», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το χρόνο των εκλογών; «Ούτως ή άλλως έχει πάρει απόφαση το επίσημο όργανο της ΕΠΟ για τις 23 Νοεμβρίου. Είναι μέσα στο πλαίσιο του νέου αθλητικού νόμου. Ηταν επιμονή μας παρά τις απειλές FIFA-UEFA. Ελεγαν την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου μας ότι αν δεν κάνετε αυτό θα σας αποβάλουμε, θα σας κάνουμε, θα σας δείξουμε...», υπογράμμισε.

«Τελικά, τίποτα από αυτά δεν έγινε, εμείς προχωρήσαμε αταλάντευτα και είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κυβέρνηση πέρασε το δικό της κόντρα στις απειλές και τα τελεσίγραφα FIFA-UEFA. Έχουμε προηγούμενα που δεν είχαν συμβεί τα αντίστοιχα. Εμείς προχωρήσαμε με σεβασμό και καταλήξαμε να έχουμε εκλογές όλων των ομοσπονδιών από την 1η Νοέμβρη μέχρι 17 Ιανουαρίου».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις