Τατόι: Ανάγκη να απομακρυνθούν άμεσα τα επικίνδυνα δέντρα

Συνάντηση του Προέδρου κ. Βασίλη Κουτσαβλή με την δασάρχη Πάρνηθας
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 21:13
A- A A+

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου κ. Βασιλείου Κουτσαβλή με την δασάρχη Πάρνηθας κα Αλεξάνδρα Λυκούδη στο Τατόι. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του δασαρχείου σχετικά με τις επικίνδυνες λεύκες που βρίσκονται κοντά σε κτήρια και κινδυνεύουν να τα καταπλακώσουν.

Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου ήδη από το 2012 έχει υποδείξει, με επιστολές που εστάλησαν σε όλους τους συναρμόδιους φορείς, 12 επικίνδυνα δέντρα που ανά πάσα στιγμή κινδύνευαν να πέσουν. Τρία δέντρα από αυτά έπεσαν, δημιουργώντας σημαντικές ζημιές στα κτήρια των Μαγειρείων, στο Ιπποστάσιο και στο Οινοποιείο. Η λεύκα που βρίσκεται δίπλα στο νέο Βουστάσιο κινδυνεύει να πέσει και να καταπλακώσει το κτήριο αλλά και τον πρόχειρο οικίσκο στον οποίο έχουν μεταφερθεί για συντήρηση τα Βασιλικά Αυτοκίνητα. Πέρα από τα κτήρια κάποια δέντρα από αυτά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και για τους επισκέπτες τους κτήματος.

Στη σημερινή συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη να απομακρυνθούν άμεσα και τα υπόλοιπα, (εκ των 12) επικίνδυνα δέντρα. Η πρόταση του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου είναι να γίνονται νέες φυτεύσεις εκεί όπου απομακρύνονται τα γερασμένα δέντρα, όπου αυτό είναι φυσικά εφικτό. Τέλος, έγιναν κάποιες προκαταρκτικές συζητήσεις για την μελέτη αποκατάστασης του ιστορικού Ανακτορικού Κήπου και συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να είναι σε ανοιχτή επικοινωνία για την πορεία της μελέτης.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή