ΟΛΜΕ: Στάση εργασίας και συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 14:13
UPD:14:16
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis
A- A A+

«Ξανά στον δρόμο, μαζί με τους μαθητές μας!» δηλώνει η ΟΛΜΕ, που απευθύνει κάλεσμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη, με συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12:00 και διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 στις περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, ο αγώνας των μαθητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση και στην υγεία «είναι δίκαιος! Είναι πρώτα από όλα και δικός μας αγώνας! Εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές, όλοι μαζί διεκδικούμε υγειονομικές και παιδαγωγικές προϋποθέσεις για πραγματικό μάθημα με μέτρα ασφαλείας, με άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με περισσότερες αίθουσες ώστε να μην ξεπερνάνε τα τμήματα τους 15 μαθητές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, έχει καταφέρει μέσα σε λίγες ημέρες τον σχεδόν διπλασιασμό των σχολείων που εμφανίζονται κρούσματα. Αντί να πάρει μέτρα για να λύσει τα οξυμένα προβλήματα, απαντά με συκοφάντηση και καταστολή. Αντί να προσλάβει εκπαιδευτικούς, στέλνει την αστυνομία. Αντί να προσλάβει καθαρίστριες, στέλνει εισαγγελείς και προχωρά σε διώξεις» σημειώνει.

Η ΟΛΜΕ καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τις κατά τόπους ΕΛΜΕ να βρεθούν κοντά στους μαθητές, «να μπουν μπροστά απέναντι σε φαινόμενα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών».

Απαιτεί «εδώ και τώρα»:

Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.

Μαζικ,ά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.

Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.

Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή