Τουρισμός στην Τουρκία: «Άδειες βαλίτσες σημαίνει άδεια πορτοφόλια»

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 17:36
REUTERS/MURAD SEZER
A- A A+

Οι ιδιοκτήτες ταξιδωτικών πρακτορείων στην Τουρκία προέβησαν σε μία ιδιότυπη διαμαρτυρία επιδιώκοντας την οικονομική στήριξή τους στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας.

Το στιγμιότυπο με τις άδειες βαλίτσες σε περιοχή της Κωνσταντινούπολης ακολούθησε την ανακοίνωση Τύπου του κλάδου όπου οι επιχειρηματίες του τουρισμού απαιτούν οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση μετά την ελεύθερη πτώση του τουρισμού λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19 και των περιοριστικών μέτρων με στόχο την αναχαίτισή της.

REUTERS/MURAD SEZER

Τα σλόγκαν στο εσωτερικό των βαλιτσών γράφουν: «Οι βαλίτσες και τα πορτοφόλια είναι άδεια!» και «Οι τουριστικοί πράκτορες αναμένουν στήριξη».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο τουριστικός τομέας, ο οποίος παρέχει εργασία σε περίπου 1,5 εκατομμύριο άτομα, δεν λειτούργησε φέτος για το 70%.

Για περίπου οκτώ μήνες είναι άνεργοι οι εργαζόμενοι του τουρισμού στις παραθαλάσσιες περιοχές, όπως οι επαρχίες της Αττάλειας, των Μούγλων και του Αϊδινίου, καθώς και οι εποχικοί εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού, με αριθμό περίπου 700.000 άτομα. 

REUTERS/MURAD SEZER

Να υπενθυμίσουμε ότι εντός του καλοκαιριού οι προβλέψεις του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) Ζουράμπ Πολολικασβίλι έκαναν λόγο για συρρίκνωση κατά 70%, την μεγαλύτερη από τα χρόνια του 1950, που θα καταγράψει το τρέχον έτος ο τουρισμός παγκοσμίως, ενώ θα κινδυνεύσουν άμεσα 110 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

naftemporikigr με πληροφορίες από Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή