Έλληνας της Γερμανίας «εκτυπώνει» κατοικήσιμο σπίτι

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 17:51
UPD:17:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ
A- A A+

Ένας Έλληνας της ομογένειας ετοιμάζεται εντός ολίγων ημερών να παρουσιάσει το πρώτο, όπως λέει, κατοικήσιμο διώροφο σπίτι που τυπώθηκε με 3D εκτυπωτή στην Ευρώπη.

Ο ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας στο Μπέκουμ της Γερμανίας, Γιώργος Στάικος, κατάφερε να κάμψει τις αντιστάσεις της γερμανικής κυβέρνησης και να είναι πλέον έτοιμος να πατήσει το «print» ώστε ν' αρχίσει να τυπώνεται το τρισδιάστατο σχέδιο της πολυτελούς μεζονέτας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «ο 3D εκτυπωτής παίρνει τα δεδομένα που του δίνουμε και κάνει το μοντέλο πραγματικότητα στην κλίμακα που του έχει δοθεί. Εκτελεί μία διαδρομή πάνω στο οικόπεδο που θέλουμε να στήσουμε αυτήν την μεζονέτα, αφήνοντας στο πέρασμά του το ειδικής χρήσης τσιμέντο, ενώ οι κινήσεις του "σέβονται" κάθε λεπτομέρεια του σχεδίου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε κάθε επανάληψη της διαδρομής, το υπό κατασκευή σπίτι υψώνεται κατά δύο πόντους. «Στην αρχή τυπώνονται οι εξωτερικοί και εσωτερικοί τοίχοι, ενώ, ακριβώς όπως στο σχέδιο, μένουν κενά τα σημεία που αργότερα θα καλυφθούν από μονωτικά υλικά ή θα γίνουν οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις», διευκρίνισε ο 38χρονος.

Τις επόμενες μέρες θα είναι έτοιμο το πρώτο επίπεδο του σπιτιού, ενώ σε λιγότερο από έναν μήνα θα είναι ολοκληρωμένο στο σύνολό του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή