Πλαστικές σακούλες διηγούνται καθημερινές ιστορίες

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 07:00
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Προϊόντα φτιαγμένα αποκλειστικά από πλαστικές σακούλες εκτίθενται στο The Plastic Bag Store στο Μανχάταν.

A- A A+

Ένα κατάστημα πλαστικών τσαντών άνοιξε για το κοινό πριν από λίγες ημέρες και μοιάζει με ένα τυπικό παντοπωλείο της Νέας Υόρκης, με σειρές ποτών σόδας και χάρτινες συσκευασίες στα ράφια του. Αλλά με μία πιο προσεκτική ματιά οι ετικέτες αποκαλύπτουν κάτι διαφορετικό.

REUTERS/CARLO ALLEGRI

Η εγκατάσταση τέχνης στην καρδιά της Times Square προορίζεται για την ευαισθητοποίηση του περιβάλλοντος και συνέπεσε με την απαγόρευση σε όλες τις πλαστικές σακούλες μεταφοράς στη Νέα Υόρκη.

REUTERS/CARLO ALLEGRI

«Υπάρχουν χιουμοριστικές και σατιρικές εικόνες καθημερινών προϊόντων που επισημαίνουν την ποσότητα απορριμμάτων που χρησιμοποιούμε και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται», δήλωσε ο καλλιτέχνης του Μπρούκλιν και δημιουργός του The Plastic Bag Store, Ρόμπιν Robin Φρόχαρντ.

REUTERS/CARLO ALLEGRI

«Και έτσι επειδή το κατάστημα πλαστικών τσαντών μοιάζει κανονικό σούπερ μάρκετ, νομίζω ότι την επόμενη φορά που θα πάτε σε ένα μανάβικο, μπορεί ... να σας κάνει να σκεφτείτε λίγο για το τι συμβαίνει στον πλανήτη και τη συσκευασία των προϊόντων».

REUTERS/CARLO ALLEGRI

Από σήμερα, απαγορεύονται όλες οι πλαστικές σακούλες σε ολόκληρη την πολιτεία, όπου, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας περιβάλλοντος, πάνω από 23 δισ. πλαστικές σακούλες χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο.

Η απαγόρευση, με στόχο την αποτροπή για πλαστικές σακούλες μίας χρήσης και την αποσυμφόρηση χώρων υγειονομικής ταφής, ήταν να τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαρτίου αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του Covid-19.

REUTERS/CARLO ALLEGRI

Το «μαγαζί» θα είναι ανοιχτό για τρεις εβδομάδες από τις Τετάρτες έως τα Σάββατα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στην εγκατάσταση τέχνης σε μικρές ομάδες σε διαστήματα διάρκειας μίας ώρας.
 

naftemporikigr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή