Έρημη πόλη το Παρίσι - Βίντεο

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 17:15
UPD:23/10/2020 20:57
Glomex/Euronews
A- A A+

Εντελώς διαφορετική από τη συνηθισμένη είναι η εικόνα που παρουσιάζει το Παρίσι –και άλλες οκτώ μεγάλες γαλλικές πόλεις- τα τελευταία βράδια, με τους δρόμους είναι άδειοι από τις 9 μ.μ. μέχρι τις 6 π.μ., με φόντο τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχουν ληφθεί, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Πόλης του Φωτός βρίσκονται εκατοντάδες αστυνομικοί, οι οποίοι προχωρούν σε ελέγχους, επιβάλλοντας πρόστιμο 135 ευρώ σε όσους κυκλοφορούν χωρίς άδεια.

Μετρό και τρένα συνεχίζουν να λειτουργούν μεταφέροντας όσους πρέπει να βγουν από το σπίτι για επαγγελματικούς ή ιατρικούς λόγους, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους.

Η πώληση αλκοόλ απαγορεύεται τις βραδινές ώρες, με τους εστιάτορες να εκφράζουν την οργή και την απογοήτευσή τους, βλέποντας τα καταστήματά τους να κλείνουν από νωρίς.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές και νυχτερινές ώρες αφορά περίπου 20 εκατ. πολίτες σε Παρίσι, Λυών, Λιλ, Τουλούζη, Μονπελιέ, Σεντ-Ετιέν, Ρουέν, Γκρενόμπλ και Μασσαλία.

Με πληροφορίες από Euronews

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή