Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο Κόουλμαν

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 20:17
UPD:20:27
REUTERS/HANNAH MCKAY
A- A A+

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων θα μείνει ο πρωταθλητής των 100μ Κρίστιαν Κόουλμαν, μετά το διετή αποκλεισμό για παραβίαση των κανόνων whereabouts, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Ακεραιότητας.

Ο Κόουλμαν, ο οποίος γλίτωσε... στο παρά πέντε την τιμωρία την περασμένη χρονιά επειδή δεν παρέστη σε τρία αντιντόπινγκ τεστ, είχε τεθεί από την AIU, τον Ιούνιο, προσωρινά σε αναστολή.

«Επιβάλλουμε στον αθλητή την ποινή αποκλεισμού δύο ετών, η οποία θα τελειώσει στις 13 Μαϊου 2022» αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής στην ιστοσελίδα της. «Η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη και είναι εφέσιμη στο CAS.»

Ο Κόουλμαν, ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ και 4Χ100 σκυταλοδρομία στη διοργάνωση του 2017, απέφυγε πέρυσι την τιμωρία όταν ο οργανισμός αντι-Ντόπινγκ των ΗΠΑ (USADA), αφού έλαβε εντολή από την WADA σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του 12μηνου «παραθύρου» για τις τρεις χαμένες δοκιμές, απέσυρε την κατηγορία.

Ο σπρίντερ ζήτησε αργότερα συγγνώμη από την USADA, αλλά δύο από αυτές τις απώλειες των whereabouts έχουν πλέον συνδυαστεί με την τελευταία αποτυχία να καταλήγει σε τιμωρία.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις