Μήνυμα από τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ με αφορμή το νέο lockdown

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 08:01
A- A A+

Ένα ακόμα μήνυμα αισιοδοξίας μαζί με δύο νέες εικόνες στέλνει ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ ενώ το δεύτερο lockdown κατακλύζει την Ευρώπη: «Να θυμάστε πως δεν μπορούν να ακυρώσουν ούτε το φθινόπωρο».

 

David Hockney, The Pond in Autumn (1 November 2020) © David Hockney

Τον προηγούμενο Μάρτιο και ενώ η πανδημία του κορωνοϊού ξεκινούσε να κάνει αισθητή την παρουσία της στον κόσμο, με τις πρώτες καραντίνες να εφαρμόζονται αυστηρά σε πολλές χώρες, ο Ντέιβιντ  Χόκνεϊ έστειλε μία χαρούμενη ζωγραφιά για την άνοιξη που είχε παγκόσμια απήχηση. Βρισκόταν τότε αποκλεισμένος στη Νορμανδία, όπου και παραμένει δουλεύοντας ακατάπαυστα.

Αυτή τη φορά, και ενώ η Αγγλία μπαίνει και αυτή σε lockdown, αποτυπώνει με δύο καινούργιες εικόνες την ομορφιά του φθινοπώρου. Όλον αυτό τον καιρό, ο Χόκνεϊ προετοιμάζεται για μία μεγάλη έκθεση που θα παρουσιάσει του χρόνου στη Royal Academy του Λονδίνου, σηματοδοτώντας και γιορτάζοντας την άνοιξη.

 

David Hockney, The Big Tree in Autumn (30 October 2020) © David Hockney

Η έκθεση έχει προγραμματιστεί για την περίοδο 27 Μαρτίου με 22 Αυγούστου του 2021 και φιλοδοξεί να αποτυπώσει τις εποχές, που μας φάνηκαν ακόμα πιο θελκτικές κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας. Κάποια από τα έργα που έχει δημιουργήσει εκθέτονται ήδη σε μία έκθεση στο Παρίσι στην γκαλερί Lelong, με τίτλο «Ma Normandie».

Ο Χόκνεϊ έχει δημιουργήσει τις εικόνες αυτές στο iPad του, το οποίο όπως ισχυρίζεται ο καλλιτέχνης απαιτεί το ίδιο ταλέντο με το να ζωγραφίζει κανείς παραδοσιακά με χρώμα. Πιο παραγωγικός από ποτέ, ο Βρετανός καλλιτέχνης σκοπεύει να έχει ολοκληρώσει 220 έργα μέσα στο 2020.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή