Σουνάκ: Αισιόδοξος ότι Βρετανία και ΕΕ θα καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 09:56
UPD:09:59
REUTERS/John Sibley
A- A A+

Αισιόδοξος και σίγουρος ότι θα επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εμφανίσθηκε σήμερα Πέμπτη ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

Μόλις 5 εβδομάδες απομένουν μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει τελικά από την Ε.Ε. και οι δύο πλευρές προσπαθούν να καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία που θα αποφεύγει ένα ταραχώδες φινάλε στην πενταετή κρίση του Brexit.

«Υπάρχει πολλή δουλειά και νομίζω ότι με εποικοδομητική στάση και καλή θέληση από όλες τις πλευρές μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία», δήλωσε ο Σουνάκ στον Sky. «Είναι σαφές ποιο είναι το πλαίσιο της συμφωνίας. Ελπίζω ότι η Ε.Ε. θα δει ότι η συντριπτική πλειονότητα αυτών που ζητάμε είναι πράγματα που έχουν ήδη συμφωνήσει με άλλες χώρες», ανέφερε. «Οι ομάδες εργάζονται σκληρά».

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν, δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες για την πιθανότητα η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ε.Ε. χωρίς μια νέα εμπορική συμφωνία, παρά την «πραγματική πρόοδο» στις συνομιλίες για το Brexit.

Ένας αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις είπε ότι η συμφωνία είναι δυνατή, αλλά όχι πιθανό νωρίτερα από το Σαββατοκύριακο, ενώ διπλωμάτης της Ε.Ε. δήλωσε ότι είναι πιο πιθανό να έρθει την επόμενη εβδομάδα

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή