Ιρλανδία-κορονοϊός: Αναμένονται οι ανακοινώσεις για τη σταδιακή επαναλειτουργία των μη απαραίτητων καταστημάτων

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 08:56
A- A A+

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας θα κληθεί να απαντήσει σήμερα Παρασκευή αν θα εγκρίνει την επαναλειτουργία των εστιατορίων και των παμπ που σερβίρουν φαγητό από την 7η Δεκεμβρίου, μία εβδομάδα μετά την επαναλειτουργία των μη απαραίτητων καταστημάτων λιανικής, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ στη χώρα.

Η Ιρλανδία έγινε η πρώτη από τις ευρωπαϊκές χώρες που προχώρησε ξανά στην επιβολή σκληρών περιορισμών κατά της εξάπλωσης της πανδημίας στις 21 Οκτωβρίου, όταν η κυβέρνηση έκλεισε όλα τα μη απαραίτητα εμπορικά καταστήματα και περιόρισε τη λειτουργία των παμπ και των εστιατορίων στο επίπεδο της προσφοράς υπηρεσιών «takeaway».

Ο αντιπρόεδρος της κυβένρησης Λίο Βαράντκαρ δήλωσε την περασμένη Τετάρτη ότι οι έμποροι λιανικής, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με περιορισμό των δραστηριοτήτων τους, θα είναι οι πρώτοι που θα ανοίξουν τα καταστήματά τους, όταν τα μέτρα αρθούν την 1η Δεκεμβρίου.

Ο Βαράντκαρ δήλωσε επίσης πως ελπίζει ότι οι περιορισμοί των απαγορεύσεων για τα ταξίδια μεταξύ των χωρών θα αρθούν για χρονικό διάστημα κοντά στις δύο εβδομάδες, γύρω στην περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων.

Υψηλόβαθμοι υπουργοί της ιρλανδικής κυβέρνησης συνεδρίασαν χθες, Πέμπτη, αργά το βράδυ για να ολοκληρώσουν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα παρουσιαστούν στα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης πριν από τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Μιχόλ Μάρτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή