Τηλεδιάσκεψη ΥΠΕΞ ΝΑΤΟ με ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο από τον Ν. Δένδια

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 14:22
UPD:14:32
INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL
A- A A+

Στις 15.00 ξεκινά η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο οποίος αναμένεται να ενημερώσει τους συμμάχους, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Οι εργασίες θα επικεντρωθούν στην παρουσίαση της έκθεσης της Ομάδας Ειδικών στο πλαίσιο της Διαδικασίας Διαλογισμού «NATO 2030», με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής διάστασης της Συμμαχίας. Θα συζητηθούν, επίσης, η κατάσταση στο Αφγανιστάν σε συνάρτηση με την εκεί ΝΑΤΟϊκή αποστολή και οι εξελίξεις ασφαλείας στην περιφέρεια της Συμμαχίας.

Σύμφωνα με πηγές, παρόλο που το θέμα της Τουρκίας δεν βρίσκεται στην ατζέντα, θα συζητηθεί η τουρκική συμπεριφορά, διότι αποτελεί σημαντικό παράγοντα αποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής, αλλά παράλληλα υπονομεύει τη συνοχή του ΝΑΤΟ σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο. 

Στις 18.30 αναμένεται η συνέντευξη του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ενώ στις εργασίες μετέχει και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Χθες, ο Γενς Στόλτενμπεργκ επανέλαβε την ανησυχία του για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ χαρακτήρισε θετική την αποχώρηση του Ορούτς Ρέις.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε διεξοδικά τον συνομιλητή του για την τουρκική προκλητική και παραβατική συμπεριφορά.

Νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας είχε επαφές με τον Ολλανδό ομόλογό του και με τον Πρέσβη της Γαλλίας, Πατρίκ Μαϊσοναβ. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες απο ΕΡΤ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή