Διάκριση από την DXOMARK για την οθόνη του TCL 10 Pro

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 16:19
UPD:16:20
A- A A+

Το TCL 10 Pro, η πιο προσιτή ναυαρχίδα από την TCL Communication, έχει χαρακτηριστεί ως κορυφαίο smartphone όσον αφορά στην αναγνωσιμότητα οθόνης του.

Η ανάλυση DXOMARK, ένα ανεξάρτητο benchmark που αξιολογεί επιστημονικά την ποιότητα των smartphone σε σχέση με τις κάμερες, τον ήχο και τις οθόνες τους, έχει εισάγει ένα νέο Σύστημα Αξιολόγησης Οθονών που περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη σειρά επιστημονικών δοκιμών και αξιολογήσεων για να χαρακτηρίσει αντικειμενικά την απόδοση οθόνης του smartphone, βοηθώντας έτσι τους καταναλωτές να κάνουν πιο έξυπνες αγορές, όταν ψάχνουν για το ιδανικό smartphone.

Αυτή η νέα βαθμολογία ποιότητας οθόνης του smartphone δεν εξετάζει μόνο την ποιότητα οθόνης από την πλευρά του τελικού χρήστη, αλλά οι δοκιμές μεταφράστηκαν επίσης σε ξεχωριστές βαθμολογίες για κάθε κύρια κατηγορία οθόνης. Τα αποτελέσματα λαμβάνουν υπόψιν τη συνολική οπτική εμπειρία του smartphone (π.χ. αναγνωσιμότητα, χρώματα, βίντεο, κίνηση, αφή και αντικείμενα), με τις βαθμολογίες κάθε κατηγορίας να συνδυάζονται σε μια συνολική βαθμολογία ποιότητας της οθόνης. Παρόλο που οι δοκιμές είναι τεχνικά περίπλοκες, η βαθμολογία είναι αρκετά απλή για να γίνει αντιληπτή από τον καθένα (δηλαδή, όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός τόσο καλύτερη είναι και η απόδοση) και έτσι οι καταναλωτές μπορούν να εντοπίσουν καλύτερα τα τηλέφωνα που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες τους.

Το TCL 10 Pro αξιοποιεί το στενά ενσωματωμένο οικοσύστημα της TCL χρησιμοποιώντας τις οθόνες TCL και TCLNXTVISION, μια ιδιόκτητη προηγμένη οθόνη και οπτική τεχνολογία κάμερας. Η τεχνολογία NXTVISION είναι επίσης διαθέσιμη σε όλη την γκάμα τωνTCL smartphone.

Η έκθεση της DXOMARK αναφέρει: “Το TCL 10 Pro ήρθε πρώτο στις δοκιμές αναγνωσιμότητας, κερδίζοντας κατά έναν βαθμό τον ηγέτη στην κατηγορία τον οθονών, το Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G. Οι δοκιμαστές μας διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα φωτεινότητας της οθόνηςTCL ήταν περισσότερο κατάλληλα για συνθήκες εσωτερικού και χαμηλού φωτισμού…”.

Σε συνδυασμό με την κυκλοφορία του DXOMARK Display, η εταιρεία δημοσίευσε την πρώτη της έκθεση ακριβώς πριν από την αγοραστική περίοδο των γιορτών, συγκρίνοντας την απόδοση των εννέα πιο δημοφιλών smartphone της αγοράς για το 2020. Εκτός από το TCL, η αναφορά περιλαμβάνει τηλέφωνα από τις Apple, OPPO, OnePlus, Xiaomi, BlackShark, ASUS και δύο από τη Samsung.

Το TCL 10 Pro με τεχνολογία οθόνης NXTVISION κατατάσσεται #1 σε δυο από τις βασικές κατηγορίες χρήσης που καθορίζουν την εμπειρία ενός smartphone.Κέρδισε τα άλλα 8 smartphone στην κατηγορία Βίντεο με βαθμολογία 89 και σημείωσε 74 στην Αναγνωσιμότητα, που αποτελεί πολύ υψηλό σκορ σ’ αυτή την κρίσιμη κατηγορία που αξιολογεί την ποιότητα προβολής σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών φωτισμού. Με Συνολική Βαθμολογία Οθόνης 83, το TCL 10 Pro ξεπέρασε τέσσερα ακριβότερα τηλέφωνα, ακόμα και με 22 βαθμούς, ενώ έχασε για μόνο 6 βαθμούς την υψηλότερη θέση στον πίνακα των κορυφαίων, στον οποίο ούτως ή άλλως κυριάρχησαν premium τηλέφωναμε τρεις φορές υψηλότερη τιμή.

Μάθετε περισσότερα για τις δοκιμές οθονών στα smartphone από το DXOMARK, εδώ.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς