Ατομική σάουνα σε καιρό κορωνοϊού

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 16:00
REUTERS/KIM KYUNG-HOON
A- A A+

Η εξάπλωση του κορωνοϊού μπορεί να έχει επιβραδύνει τις οικονομίες και να έχει κλείσει πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν έχει επηρεάσει μια σάουνα στο Τόκιο που άνοιξε πρόσφατα.

Οι φινλανδικού στιλ αίθουσες σάουνας στο Solo Sauna Tune, όπου οι πελάτες μπορούν να χαλαρώσουν μόνοι τους και να απολαύσουν τη ζέστη από το νερό πάνω από τις καυτές πέτρες, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και δύσκολα βρίσκει κάποιος να κάνει κράτηση.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Αν και η ιδέα για την επιχείρηση ήρθε πριν από την εξάπλωση του κορωνοϊού, η πανδημία και η κοινωνική απόσταση που έφερε έδωσαν μεγάλη ώθηση στην επιχείρηση, δήλωσε ένας από τους ιδρυτές, ο Daisuke Kawase. «Πιστεύουμε ότι υπήρξε ισχυρή ζήτηση για μεμονωμένες υπηρεσίες ως τρόπος πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού», δήλωσε ο Kawase.

Η σάουνα, η οποία άνοιξε την περασμένη εβδομάδα, εξυπηρετεί επίσης μια αναπτυσσόμενη αγορά μοναχικών ατόμων στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές στατιστικές του 2018, τα νοικοκυριά ενός ατόμου στην Ιαπωνία εκτιμάται ότι θα αυξηθούν σε 40% το 2040, από 30% το 2005.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

«Οι επιχειρήσεις που απευθύνονται σε «μοναχικούς» ανθρώπους θα εδραιωθούν ακόμη και μετά το τέλος του κορωνοϊού», είπε ο Kawase.

Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση για σάουνα με ωριαία τιμή 3.800 γιεν (36 δολάρια ΗΠΑ) και είναι διαθέσιμες δύο εβδομάδες νωρίτερα.

με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή