ΣΥΡΙΖΑ για ελληνοτουρκικά: Ο κ. Πέτσας επαναλαμβάνει τις αμήχανες κοινοτοπίες Μητσοτάκη

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 22:21
UPD:22:22
A- A A+

«Αντί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να κάνει σοβαρή αυτοκριτική για το πώς φτάσαμε στα δυσμενέστατα, για την Ελλάδα, αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και να δώσει έστω το μήνυμα ότι η Κυβέρνηση θέλει να αναζητήσει μια συγκροτημένη εθνική στρατηγική, ώστε το - εξαιρετικά κρίσιμο για τα εθνικά θέματα - 2021 να μην προχωρήσει όπως το 2020, αναλώνεται στο να επαναλαμβάνει τις αμήχανες κοινοτοπίες του κ. Μητσοτάκη ότι 'η Ευρώπη κινείται αργά'», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

«Είναι, δε, τουλάχιστον τραγικό ο κ. Πέτσας να θεωρεί θετικό βήμα το γεγονός ότι ο κ. Μπορέλ θα παρουσιάσει έκθεση για την Τουρκία τέλη Μαρτίου, που μπορεί να συμπεριλαμβάνει προτάσεις για κυρώσεις, τη στιγμή που σύμφωνα με τον ίδιο τον  Κυβερνητικό Εκπρόσωπο η λίστα Μπορέλ αποτελούσε ήδη στις 28 Αυγούστου 2020  "κεκτημένο... που ελπίζουμε να μην χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

«Δυστυχώς, σε ό,τι αφορά τόσο στην έλλειψη κυρώσεων, όσο και στην ίδια τη γλώσσα των συμπερασμάτων, σημειώθηκαν πολλά βήματα πίσω για τα συμφέροντα της Ελλάδας», καταλήγει. 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή