«Δρόμο ποιητών» απέκτησε η Γλυφάδα

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 08:01
A- A A+

Την ολοκλήρωση της ανάπλασης μέρους της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη στη Γλυφάδα έκανε γνωστή, με ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου.

«Διώξαμε την ασχήμια που υπήρχε και βάλαμε στη θέση της την ποίηση» αναφέρει ο δήμαρχος, ενώ σε άλλο σημείο της ανάρτησής του έγραψε  πως «ο δρόμος είναι στρωμένος με πρωτότυπους κυβόλιθους, με νέα δέντρα, καινούργια φωτιστικά με λάμπες LED τελευταίας γενιάς, καθιστικά και - κυρίως - στρωμένος με τον πλούτο και τη σοφία της ελληνικής ποίησης».

Ο κ. Παπανικολάου αναφέρει πως πλέον, στο κομμάτι της Γρηγορίου Λαμπράκη από την Αγγέλου Μεταξά μέχρι την Κύπρου, τα αυτοκίνητα δεν θα σταθμεύουν πια στη μέση της νησίδας αλλά σε θέσεις που δημιουργήθηκαν περιμετρικά.

Επίσης, στη μέση της νησίδας θα υπάρχει πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος που,  σύμφωνα με τον δήμαρχο Γλυφάδας,  «δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει από άλλους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς».

Όσοι περνούν από τον πεζόδρομο θα μπορούν να διαβάσουν, στα ελληνικά και τα αγγλικά, στίχους των Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Καβάφη, Σολωμού, Παλαμά, Καρυωτάκη κ.ά..  

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή