Παρέλαση με Harley Davidson

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 11:47
REUTERS/ISSEI KATO
A- A A+

Μοτοσικλετιστές με Harley Davidson, ντυμένοι με κοστούμια του Άγιου Βασίλη, γύρισαν τους δρόμους του κεντρικού Τόκιο σήμερα, 20 Δεκεμβρίου, για την ετήσια παρέλασή τους κατά της κακοποίησης παιδιών, λέγοντας ότι περισσότερα παιδιά ήταν ευάλωτα το 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

REUTERS/ISSEI KATO

Μετά την παρέλαση, γίνεται αγώνας δρόμου για δωρεά παιχνιδιών και γλυκισμάτων σε παιδιά. Στο Τόκιο, η εκδήλωση πραγματοποιείται από μέλη του «Harley Santa Club», το οποίο ιδρύθηκε το 2008.

Στην παρέλαση, οι μοτοσικλετιστές δήλωσαν ότι η φετινή εκδήλωση σήμαινε περισσότερα, επειδή περισσότερα παιδιά ήταν ευάλωτα στην ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

REUTERS/ISSEI KATO

Ο αριθμός των περιπτώσεων κακοποίησης παιδιών στην Ιαπωνία ανά μήνα αυξήθηκε έως και 20% μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, καθώς περισσότερες οικογένειες ήταςν μέσα στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού. Ο αριθμός των αναφερόμενων περιπτώσεων κακοποίησης παιδιών έσπασε ρεκόρ το 2020, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

REUTERS/ISSEI KATO

Συνήθως εκατοντάδες μοτοσικλετιστές συμμετέχουν στην παρέλαση, αλλά λόγω του Covid-19, οι φετινοί συμμετέχοντες ήταν περίπου 100. Ωστόσο δεν έλειψαν και μερικοί ιδιαίτεροι συνεπιβάτες όπως τα σκλυλάκια της φωτογραφίας.

με πληροφορίες Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή