Κορωνοϊός: Δεύτερη μέρα εμβολιασμών

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 07:16
UPD:13:26
Panayiotis Tzamaros / POOL / SOO/Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εμβολιασμοί κατά του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας,τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας. Σήμερα γίνεται εξάλλου η διανομή εμβολίων προς το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και Πατρών, έτσι ώστε αύριο να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό.  Την ίδια ώρα, η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Εμβολιάστηκαν στον Ευαγγελισμό Β. Κικίλιας-Α. Τσίπρας

Σήμερα, στις 12:15, εμβολιάστηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε όλους τους υγειονομικούς, οι οποίοι επί 10 μήνες δίνουν τη μάχη με τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2.

«Δεν είναι μόνο ζήτημα δημόσιας υγείας, είναι ζήτημα ζωής και στάση ζωής», δήλωσε μετά τον εμβολιασμό του ο κ. Κικίλιας. «Χαίρομαι που βλέπω πολίτες, πολιτικοί, όλη η ελληνική κοινωνία με ομοψυχία προχωράν σε αυτήν τη στάση ευθύνης, την υπεύθυνη στάση για να μπορέσουμε να δώσουμε το παράδειγμα να εμβολιαστούμε και σιγά-σιγά να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα, να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», πρόσθεσε.

Εμβολιάστηκε σήμερα στον Ευαγγελισμό ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε πως «το εμβόλιο από μόνο του δεν αρκεί για να αποτρέψουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας», ενώ άσκησε και κριτική στην κυβέρνηση θεωρώντας πως «οι δόσεις δεν είναι επαρκείς για να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού».

«Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα γρήγορα να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες. Οι μέχρι στιγμής δόσεις που έχουν εξασφαλιστεί δεν μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό στην κοινότητα, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο φθινόπωρο», δήλωσε.

Εμβολιάστηκαν χθες Κ. Μητσοτάκης, Κ. Σακελλαροπούλου και Σ. Τσιόδρας

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν χθες, Κυριακή, από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου ολοκληρώθηκε η χορήγηση του πρώτου εμβολίου κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η κ. Ευσταθία Καμπισιούλη νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο «Ευαγγελισμό» ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο χορηγήθηκε το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech. Ακολούθησαν ο κ. Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος της Βουλής.

«Τα φετινά Χριστούγεννα το μεγαλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη», δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου λίγο μετά τον εμβολιασμό της. «Τώρα πια δίπλα στην αγωνία μπορεί να φωλιάσει ένα χαμόγελο αισιοδοξίας», πρόσθεσε. 

«Είναι μια σπουδαία μέρα για την επιστήμη και την ΕΕ η οποία κατάφερε και παρέδωσε ταυτόχρονα στις χώρες τις δόσεις κάνοντας πράξη το μήνυμα της αλληλλεγγύης», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  «Σήμερα όλοι γελάμε κάτω από τις μάσκες μας», πρόσθεσε. 

Σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τσιόδρας είπε πως «επιτέλους ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Είναι μια ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας. Μαζί με τον δικό μου εμβολιασμό ξεκινά και ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου όπου βρίσκομαι αλλά και των άλλων νοσοκομείων».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή