Παναγία των Παρισίων : Ξεχωριστό ρεβεγιόν με υπογραφή Ζαν Μισέλ Ζαρ

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 08:01
A- A A+

Ένα ξεχωριστό ρεβεγιόν στην κλειστή Παναγία των Παρισίων επιφυλάσσει ο μάγος του ήχου και της εικόνας,  Ζαν Μισέλ Ζαρ.

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για τον πρωτοπόρο της ηλεκτρονική μουσικής Ζαν Μισέλ Ζαρ. Με την πρώτη μεγάλη υπαίθρια συναυλία του με ένα εκατομμύριο θεατές στην Place de la Concorde στη γαλλική εθνική επέτειο, στις 14 Ιουλίου του 1979, μπήκε στο βιβλίο Γκίνες. 

Με το μεγαλειώδες υπερθέαμα μουσικής και εικόνας στις πυραμίδες της Γκίζας σφράγισε τον ερχομό της νέας χιλιετίας. Στη φετινή ιδιαίτερη Πρωτοχρονιά εξαιτίας της πανδημίας και του λόκνταουν, ο Ζαν Μισέλ Ζαρ υπόσχεται να δώσει μια ακόμη ξεχωριστή παράσταση. Αυτή τη φορά στην Παναγία των Παρισίων.  

Ακτίνες λέιζερ θα φωτίζουν δεξιά κι αριστερά τον -ύψους 35 μέτρων- κύριο ναό της Notre-Dame, στις 31 Δεκεμβρίου. Ένα παιχνίδι χρωμάτων και φωτός με τα μεσαιωνικά βιτρό θα θυμίζει την επιβλητική εικόνα του ναού πριν από την καταστροφική πυρκαγιά στις 16 Απριλίου 2019.   

Ο τίτλος της 45λεπτης συναυλίας του Ζαν Μισέλ Ζαρ είναι «Welcome to the Other Side» (Καλώς ήλθατε στην άλλη πλευρά) και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Παρισίων και την UNESCO -πρέσβης καλής θελήσεως της οποίας είναι ο Ζαν Μισέλ Ζαρ, από το 1993.  

Με αυτή τη συμβολική συναυλία, ο 72χρονος μουσικός θέλει να μεταφέρει το δικό του μήνυμα εν καιρώ πανδημίας. «Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, η συναυλία αυτή θα είναι ένα μήνυμα ελπίδας και ένα αφιέρωμα στην Παναγία των Παρισίων, η οποία μοιάζει το ίδιο αδύναμη με εμάς», ανέφερε ο διάσημος καλλιτέχνης, ο οποίος θα παίζει ζωντανά τη μουσική του από τις 23.25 ώρα Γαλλίας σε ένα στούντιο που δεν απέχει πολύ από την Παναγία των Παρισίων. Ταυτόχρονα, στο κέντρο του ναού θα εμφανίζεται το ψηφιακό του ολόγραμμα -μια μεγάλη τεχνική πρόκληση, για τους σχεδόν 100 ανθρώπους που εργάζονται για την προετοιμασία του υπερθεάματος.

Η Παναγία των Παρισίων αποτελεί σύμβολο του χριστιανισμού και από το 1991 συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ακριβώς στη μέση, στο ιερό του καθεδρικού ναού, θα εμφανιστεί ψηφιακά η φιγούρα του Ζαν Μισέλ Ζαρ, ο οποίος θα παίζει κομμάτια από τα θρυλικά άλμπουμ «Εlectronica», «Oxyzène» και «Equinoxe».  

Η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά και δωρεάν μέσω Facebook και Youtube, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Παρισίων και της εφαρμογής VRChat αλλά και από τα τηλεοπτικά δίκτυα France Inter και ΒFMTV.

Προτεινόμενα για εσάς