Βόρεια Κορέα: Σόου για την Πρωτοχρονιά χωρίς μέτρα και αποστάσεις

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 23:37
REUTERS/Denis Balibouse
A- A A+

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Βόρειας Κορέας Πιονγκιάνγκ σήμερα για να παρακολουθήσουν μια συναυλία κι ένα σόου πυροτεχνημάτων, με αφορμή την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ και παρά τους περιορισμούς που στοχεύουν στο να αποφευχθεί μια επιδημία του νέου κορωνοϊού.

Στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ

Στα πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση διακρίνονται συμμετέχοντες να φορούν μάσκες, αλλά να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο, καθώς κρατούν μπαλόνια στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ.

EURONEWS
Οι καλλιτέχνες, κανείς εκ των οποίων δεν φορούσε μάσκα, τραγουδούσαν και χόρευαν σε μια σκηνή, όπου δέσποζε ένα τεράστιο και γεμάτο χρώματα «2021».

Επιβλητικοί χιονάνθρωποι χειροκροτούσαν καθώς οι καλλιτέχνες ερμήνευαν τραγούδια με πατριωτικού περιεχομένου ρεφρέν, όπως «δόξα στον στρατηγό Κιμ Γιονγκ Ουν» και «η πατρίδα μου μού αρέσει περισσότερο».

«Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα»

Η Βόρεια Κορέα λέει ότι δεν έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορωνοϊού, αν και έχει υποβάλει σε τεστ χιλιάδες ανθρώπους, και η κυβέρνηση έχει επιβάλει σχεδόν ολικό λοκντάουν στα σύνορα και άλλα αυστηρά μέτρα για να αποφύγει το ενδεχόμενο μιας επιδημίας.

Αξιωματούχοι στη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με τον ισχυρισμό ότι η Βόρεια Κορέα δεν έχει κανένα κρούσμα Covid-19. 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή