Η Ναμίμπια βάζει στο στόχαστρο τους λαθροκυνηγούς

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 22:36
UPD:23:55
REUTERS/Baz Ratner
A- A A+

Η Ναμίμπια σημείωσε πτωτική τάση στη λαθροθηρία ρινόκερων και ελεφάντων πέρυσι μετά την ενίσχυση των περιπολιών και αυξανόμενων προστίμων, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας.

Επικαλούμενος στοιχεία από τις αρμόδιες αρχές ο εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος Ρομέο Μουούντα δήλωσε ότι πέρυσι είχαν 30 περιπτώσεις λαθροθηρίας ρινόκερων σε σύγκριση με 50 το 2019 και 79 το 2018, και 11 περιπτώσεις σε ελέφαντες το 2020 σε σύγκριση με 13 έναν χρόνο νωρίτερα.

REDDIT/MGEDVADO

Η συνεργασία μεταξύ αστυνομίας, κέντρου πληροφοριών, πολιτών και του ιδωτικού τομέα έχει συμβάλει στη μείωση των λαθροκυνηγών.

Η Ναμίμπια αύξησε τα πρόστιμα λαθροθηρίας από 200.000 στα 25 εκατομμύρια δολάρια της Ναμίμπια (1,66 εκατ. δολ. ΗΠΑ) και οι ποινές φυλάκισης έχουν αυξηθεί σε 25 χρόνια από 20.

Το έθνος της Νότιας Αφρικής φιλοξενεί το δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό λευκών ρινόκερων στον κόσμο μετά τη Νότια Αφρική,
σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Save the Rhino Trust.

REUTERS/SIPHIWE SIBEKO

Η Ναμίμπια φιλοξενεί επίσης στα εδάφη της το ένα τρίτο των μαύρων ρινόκερων στον κόσμο. Ο πληθυσμός των ρινόκερων της Αφρικής έχει αποδεκατιστεί για να τροφοδοτήσει τη ζήτηση για κέρατο ρινόκερου, το οποίο, παρά το ότι είναι από το ίδιο υλικό με τα μαλλιά και τα νύχια, είναι πολύτιμο στην Ανατολική Ασία ως φάρμακο και ως κόσμημα.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή