Θ. Ξανθόπουλος: Παράταση- κοροϊδία για τον επαναπροσδιορισμό υποθέσεων του Ν. Κατσέλη

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 11:14
UPD:11:18
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

«Υπό το βάρος της γενικευμένης κατακραυγής, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε τελικά, κυριολεκτικά στο παραπέντε, να καταθέσει τροπολογία με την οποία παρατείνεται ως τις 31-1-2021 (από τις 15-1-2021, οπότε και έληγε), η προθεσμία υποβολής αίτησης επαναπροσδιορισμού για την υπαγωγή οφειλετών στον Ν. Κατσέλη και την προστασία της α΄ κατοικίας τους. Η άνω παράταση αφορά μόνο τις αιτήσεις, που είχαν κατατεθεί μέχρι τις 31-12-2014 ενώ για τις υπόλοιπές παραμένουν οι ίδιες προθεσμίες»,  τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Δράμας, Θ. Ξανθόπουλος. 

Επί της ουσίας, σημειώνει ο κ. Ξανθόπουλος,  πρόκειται για μια καθαρά προσχηματική ενέργεια. «Οι μόλις 16 ημέρες που δίνονται ως παράταση είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στο μεγάλα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι οφειλέτες εν μέσω της πανδημίας και των επιπρόσθετων δυσκολιών που αυτή έχει προκαλέσει», προσθέτει. 
 
«Aπό την αρχή της θητείας της η κυβέρνηση της ΝΔ επιδεικνύει μια εμμονική προσήλωση στην μονομερή εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Τραπεζών και των διαφόρων funds που συνεργάζονται με αυτές. Σε συνδυασμό με τον νέο πτωχευτικό νόμο, επιδιώκει την πλήρη κατάργηση της  δικαστικής προστασίας των κύριων κατοικιών δεκάδων χιλιάδων αδύναμων οικονομικά οφειλετών και την εκποίηση τους μέσω των μαζικών πτωχεύσεων και των πλειστηριασμών fast track», υπογραμμίζει ο κ. Ξανθόπουλος. 

«Μοναδική λύση σε αυτή τη φάση, είναι  η πλήρης αναστολή εφαρμογής των διατάξεων του Ν.4745 με τις ασφυκτικές προθεσμίες επαναπροσδιορισμού των εκκρεμών υποθέσεων του Ν. Κατσέλη, τουλάχιστον, όσο διαρκεί η πανδημία.  Η κυβέρνηση δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ξανθόπουλος. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή