Συνάντηση του νέου αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα με τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 16:43
UPD:17:25
Eurokinissi/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ
A- A A+

Σημαντικά αναπτυξιακά έργα της Περιφέρειας που βαίνουν σε φάση ολοκλήρωσης, εκκρεμότητες σε θεσμικά ζητήματα που σχετίζονται με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και το αυξημένο επίπεδο ετοιμότητας από πλευράς Περιφέρειας εν όψει της επικείμενης κακοκαιρίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον νέο αν. υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Σ. Πέτσα. Στη συνάντηση μετείχε και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης.

Ο κ. Πατούλης υποδέχθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας τον κ. Πέτσα και του ευχήθηκε μία καλή και δημιουργική θητεία, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια Αττικής έχει τη βούληση να συνεχίσει να είναι δημιουργικός συνοδοιπόρος με την κεντρική διοίκηση προς όφελος των πολιτών. «Έχουμε κοινό στόχο και όραμα να έχουμε μία καλύτερη χώρα, μία καλύτερη Αττική με βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης των πολιτών», τόνισε και πρόσθεσε:

«Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις που θα πάνε την Αυτοδιοίκηση και τη χώρα μπροστά. Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα και έχουμε την ιστορική ευθύνη να συνεργαστούμε γόνιμα προς την κοινή κατεύθυνση που είναι η αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών. Δίνουμε μάχη με την πανδημία, ωστόσο παράλληλα τώρα είναι η ευκαιρία για δημιουργικές επανεκκινήσεις σε κρίσιμα ζητήματα». 

Από την πλευρά του ο κ. Πέτσας τόνισε πως κεντρικό Κράτος και Αυτοδιοίκηση «είμαστε μία γροθιά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών» και υπογράμμισε πως το στοίχημα είναι να βελτιώνονται καθημερινά ζητήματα πρακτικά, προκειμένου οι υπηρεσίες που παρέχονται στον πολίτη να είναι λειτουργικότερες και αποτελεσματικότερες.  Ιδιαίτερα θέλησε να ενημερωθεί για το επίπεδο ετοιμότητας και τις προληπτικές ενέργειες της Περιφέρειας με αφορμή την επικείμενη κακοκαιρία, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα είναι η προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών. 

Στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Πατούλης και αφού υπογράμμισε πως για τη διοίκηση της Περιφέρειας η αποτελεσματική θωράκιση της Αττικής είναι προτεραιότητα, τόνισε πως το επίπεδο ετοιμότητας της Περιφέρειας είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο. «Είμαστε και θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση. Με εντολή μου οι τεχνικές μας υπηρεσίες έχουν εντατικοποιήσει το τελευταίο διάστημα τις εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων καθώς και τους σχετικούς ελέγχους, ενώ σε όλες τις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας θα βρίσκονται επί τόπου μηχανήματα και συνεργεία μας για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων και τη διευκόλυνση των πολιτών», ανέφερε. 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή