Περιφέρεια Αττικής: Μοίρασε 600 τόνους αλάτι στους δήμους εν όψει κακοκαιρίας

Σε ετοιμότητα εκχιονιστικά μηχανήματα
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 14:19
UPD:15:42
A- A A+

Τη Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας Αττικής στο Καπανδρίτι επισκέφθηκε την Πέμπτη ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, προκειμένου να ενημερωθεί για την προετοιμασία που έχει γίνει για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας.

Νωρίτερα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, παρέδωσε ποσότητα αλατιού στον δήμαρχο Διονύσου, Σ. Καλαφατέλη. Ο Γ. Πατούλης, όπως έκανε γνωστό έχει αναθέσει στον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλη, τον συντονισμό και τη συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα Πολιτικής Προστασίας των δήμων προκειμένου να είναι όλα έτοιμα σε περίπτωση ισχυρών χιονοπτώσεων.

Όπως ενημέρωσε, η Περιφέρεια Αττικής έχει ξεκινήσει από χθες να παραδίδει σε δήμους που εκτιμάται ότι θα πληγούν από την κακοκαιρία 600 τόνους αλάτι, ενώ στην αρμόδια Διεύθυνση (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας είναι σε ετοιμότητα εκχιονιστικά μηχανήματα, γκρέιντερ, αλατιέρες και πολυμηχανήματα τα οποία θα αξιοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης.

Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, επισήμανε πως «η πρόληψη είναι αποτελεσματικότερη της αντιμετώπισης. Επισκεφθήκαμε σήμερα τη ΔΕΣΕ της Περιφέρειας Αττικής στο Καπανδρίτι για να διαπιστώσουμε αν είναι έτοιμα τα μηχανήματα και οι υπηρεσίες μας. Συγχρόνως μοιράζουμε 40.000 τσουβάλια αλάτι στους δήμους Ωρωπού, Διόνυσου, Μαραθώνα, Μάνδρας Ειδυλλίας, Κηφισιάς, Βύρωνα κ.α. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία ασφαλή διαδικασία ώστε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες χιονιά να έχουμε ανοιχτούς δρόμους. Δίνουμε ιδιαίτερη μέριμνα στην ασφάλεια των πολιτών. Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και με τις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των δήμων θα βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα» ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προετοιμασία που έχει γίνει από την Περιφέρεια Αττικής και τους δήμους κι έκανε έκκληση προς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας και να τηρούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. «Ελπίζω και αυτή τη φορά, αλλά και όλο το υπόλοιπο διάστημα του χειμώνα, ότι θα αντιμετωπίσουμε τα καιρικά φαινόμενα όπως πρέπει,  με σχέδιο, προετοιμασία και συνεργασία με τους ανθρώπους που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους» δήλωσε.

Τόσο ο δήμαρχος Διονύσου, Σ. Καλαφατέλης, όσο κι ο δήμαρχος Ωρωπού, Γ. Γιασημάκης, ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη για τη συνεργασία κι επισήμαναν ότι όλος ο μηχανισμός τους είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα κακοκαιρίας και να περιορίσει τα προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων των περιοχών τους.

Ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) Β. Σιώμο, ο οποίος παρέλαβε σημαντική ποσότητα από αλάτι για τις ανάγκες του οδικού δικτύου της περιοχής του.

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν, εκτός από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Β. Κόκκαλη, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, η εντεταλμένη και αρμόδια για θέματα της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Ε. Κοσμίδη, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Θ. Κατσιγιάννης, κι ο συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Ν. Σταθόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή