Δήμος Ηλιούπολης: Δωρεάν έλεγχοι μέσα από το αυτοκίνητο ξεκινούν την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 16:01
UPD:16:03
INTIME NEWS/ © Intime p.a.
A- A A+

Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), ξεκινούν το πρωί της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου στο δήμο Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού (ΙΚΑ) από τις 10.00 έως τις 15.00, και θα πραγματοποιεί δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test), μέσω της δράσης drive through (μέσα από το αυτοκίνητο) στους πολίτες.

«Όλους αυτούς τους μήνες η Ηλιούπολη αντιμετώπισε με μεγάλη ευαισθησία και υπευθυνότατα την πανδημία και γι αυτό στην Αττική έχουμε αναλογικά ελάχιστα κρούσματα. Ενημερώναμε σταθερά, έγκυρα και έγκαιρα, την τοπική κοινωνία για τον αριθμό των κρουσμάτων. Κάναμε προληπτικά μοριακά τεστ σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης, όταν αυτό ήταν απαραίτητο ενώ διατηρούμε μία πολύ καλή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ», επισημαίνει ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Διευκρινίζεται ότι τα τεστ πραγματοποιούνται μόνο σε όσους προσέρχονται στο σημείο με όχημα (αυτοκίνητο ή δίκυκλο), ενώ τηρούνται όλες οι οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας κλπ).

• Οι πολίτες πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) για την μετακίνηση τους με τον κωδικό 1 στο 13033.

• Πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, καθώς επίσης και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο επιθυμούν να αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Για την ομαλή διεξαγωγή των rapid test και την αποφυγή συνωστισμού, έχουν διατεθεί κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή