Μ. Βορίδης: Νέο lockdown, αν χρειαστεί

Τι ανέφερε για ΟΤΑ και ψήφο των αποδήμων
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 10:54
UPD:10:57
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Δεν απέκλεισε ο Μάκης Βορίδης το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, εφόσον βέβαια είναι αναγκαίο. Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για προσεκτική διαδικασία ανοίγματος που λαμβάνει υπόψιν της την εβδομαδιαία αποτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

«Ακούμε με προσοχή και τους ειδικούς και τις επαγγελματικές τάξεις... Ανάμεσα σε δύο ακραίες τάσεις του απόλυτου καθολικού lockdown που θυμίζει το πρώτο, με τεράστιες επιπτώσεις, και στην άλλη του ’κάντε ό,τι θέλετε απλώς τηρήστε τα μετρά προστασίας’, εμείς προσπαθούμε κάθε φόρα να εφαρμόζουμε ένα μείγμα μέτρων» εξήγησε ο κ. Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Καταλαβαίνουμε παρά πολύ την επιδημιολογική πίεση, κι αυτό δημιουργεί και πολύ μεγάλη δημοσιονομική πίεση συν το μεγάλο κόστος για την υποστήριξη των κλεισμένων δραστηριοτήτων», υπογράμμισε.

Νέος εκλογικός νόμος στους ΟΤΑ

Για τον νέο εκλογικό νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «είμαστε αρκετά έτοιμοι να φέρουμε προς ψήφιση τον νέο εκλογικό νόμο εντός Φεβρουαρίου. Πρέπει  να επαναφέρουμε ένα εκλογικό σύστημα που θα επιτρέπει την κυβερνησιμότητα στους δήμους χωρίς να υπάρχουν όλες αυτές οι συναλλαγές τις οποίες σήμερα οι δήμαρχοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, στις οποίες θα μου επιτρέψετε να σας πως μπορεί να εμφιλοχωρούν και πρακτικές που πρέπει να είναι απολύτως απευκταίες» τόνισε. «Πλαφόν θα μπει» είπε, χωρίς να διευκρινίσει το ποσοστό.

Ψήφος των αποδήμων

Αναφορικά με την ψήφο των αποδήμων σχολίασε ότι «ο μηχανισμός πάντα είναι σε ετοιμότητα. Αυτό που μας ενδιαφέρει από πλευράς εκλογών είναι η εκτέλεση των υποχρεώσεων που πηγάζουν από τον εκλογικό νόμο που ψήφισε η Βουλή για την ψήφο των αποδήμων».

«Υπάρχουν μια σειρά από κρίσιμες εκτελεστικές ενέργειες, όπως να λειτουργήσει η πλατφόρμα δήλωσης των αποδήμων για να ψηφίσουν, να γίνει ενημερωτική εκστρατεία, να εξεταστούν οι προϋποθέσεις με τις οποίες μπορούν να ψηφίσουν και μετά να δούμε πόσα θα είναι τα εκλογικά τμήματα και να φτιάξουμε και τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή