Χρ. Ταραντίλης: Μέλημά μας η σταδιακή επαναφορά της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 13:04
UPD:13:12
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Η σταδιακή επαναφορά της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας απασχολεί κυβέρνηση και επιστήμονες τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Η κυβέρνηση έχει σύστημα και στρατηγική και κάθε εβδομάδα, συλλέγονται δεδομένα και γίνονται εισηγήσεις. Τα επιδημιολογικά στοιχεία ήταν καλά, σημείωσε μιλώντας στην δημόσια τηλεόταση.

Μετρήσαμε, συγκρίναμε και ανοίξαμε τα δημοτικά και το λιανεμπόριο, ανέφερε προσθέτοντας πως η διαδικασία είναι δυναμική.

Χρειάζεται ένα εύλογο  διάστημα για την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, ώστε μετά τις εισηγήσεις των ειδικών να ανοίγουμε με ασφάλεια οικονομία και παιδεία, είπε υπογραμμίζοντας πως πάμε βήμα – βήμα. «Μακάρι τα επιδημιολογικά δεδομένα να επιτρέψουν το άνοιγμα όσο το δυνατόν περισσότερων τομέων», τόνισε.

Παράλληλα σημείωσε πως η κυβέρνηση επιδιώκει τη βέλτιστη στήριξη των επιχειρήσεων. Θα σταθούμε δίπλα τους μέχρι να βγούνε στο ξέφωτο. Η κυβέρνηση ξέρει να κρατάει ταμείο και θα είναι δίπλα σε όποιον χρειαστεί στήριξη, τόνισε ο κ. Ταραντίλης.

Για την πορεία των εμβολιασμών σημείωσε ότι η χώρα έχει εξασφαλίσει υπερκάλυψη των δόσεων και το μόνο που μπορεί ενδεχομένως να αλλάξει είναι ο ρυθμός των εμβολιασμών που εξαρτάται από τον χρονικό ορίζοντα των παραδόσεων, πχ να υπάρξει καθυστέρηση μίας ή δυο εβδομάδων στις παραλαβές. Επ αυτού παρέπεμψε και στην κοινή επιστολή Ελλάδας, Δανίας και Αυστρίας για να επιταχυνθεί η διαδικασία αδειοδότησης και των άλλων εμβολίων, ώστε να επιταχυνθούν οι προμήθειες.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή