Κρούσματα σε εργαζόμενους στο νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας της Πάτρας

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 16:12
Konstantinos Tsakalidis / SOOC/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Πέντε νέα κρούσματα κορωνοιού σε εργαζόμενους στο νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας στην Πάτρα, εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί στην παθολογική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι, τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά την διενέργεια των rapid test, προκαλώντας περαιτέρω αναστάτωση σε εργαζόμενους αλλά και ασθενείς μόλις μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση-καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” της Πάτρας εν μέσω κορονοϊού σε ότι αφορά την είσοδο επισκεπτών σε συνδυασμό με την διασπορά του ιού σε συνοδούς, ασθενείς κλινικών και προσωπικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ «Στο επταόροφο κτίριο του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Πατρών εν αντιθέσει με τα άλλα νοσοκομεία επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών. Την Παρασκευή στη Α’ παθολογική κλινική ένας συνοδός ειδοποίησε ότι είναι θετικός στο κορωνοϊό και κατά την ιχνηλάτηση μέχρι τώρα βρέθηκαν 4 ασθενείς θετικοί στον ίδιο και διπλανό θάλαμο.

Μάλιστα η μία ασθενής 44χρονη μεταφέρθηκε στη κλινική κορωνοϊού επιβαρύνθηκε η υγεία της διασωληνώθηκε και δεν τα κατάφερε έχασε τη ζωή της.

Θετικοί στο κορωνοϊό βρέθηκαν και 4 συνοδοί ασθενών στους εν λόγω θαλάμους. Επίσης ένας γιατρός θετικός στη κλινική και η ιχνηλάτηση συνεχίζεται».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάνος καλεί, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ που έχει αποδείξει την ευαισθησία του σε τέτοια ζητήματα να παρέμβει άμεσα. Όπως λέει, δεν μπορεί να είναι το νοσοκομείο ξέφραγο αμπέλι ειδικά τώρα με τον κορωνοϊό.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή