Μ. Βαρβιτσιώτης: Κοινός ευρωπαϊκός συντονισμός για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 12:13
UPD:12:18
INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL
A- A A+

«Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής προσπάθειας για τον εμβολιασμό θα πρέπει να υπάρχει και το αντίστοιχο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Στόχος δεν είναι να περιορίσουμε αλλά να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις» σημείωσε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στην ΕΡΤ για την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επισήμανε ότι «το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα συμβάλει σε αυτήν την πανευρωπαϊκή προσπάθεια, ώστε να φτάσουμε στο γρηγορότερο άνοιγμα των ευρωπαϊκών οικονομιών και στις χωρίς περιορισμούς μετακινήσεις». «Γι’ αυτό χρειάζεται κοινός ευρωπαϊκός συντονισμός», πρόσθεσε.

«Η χώρα μας φάνηκε έτοιμη να αξιοποιήσει τις δόσεις που παραχωρήθηκαν από την ΕΕ, σε σύγκριση με άλλες χώρες, που δεν κατάφεραν να ξεκινήσουν με τέτοια αποτελεσματικότητα και ταχύτητα τον εμβολιασμό», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης προσθέτοντας ότι «εκτός από υπερεπάρκεια εμβολίων, θα πρέπει να υπάρξει επίσης και υπερδιάθεση από πλευράς πολιτών για να μπορέσει να προχωρήσει ο εμβολιασμός στους πληθυσμούς, ώστε να φτάσουμε στον επιθυμητό στόχο του 70 % του πληθυσμού της ΕΕ».

Αναφορικά με την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι «είναι ένας διάλογος σε τεχνικό επίπεδο, που ξεκινάει μετά από την σθεναρή στάση της Ελλάδος ότι δεν συζητάμε με αυτόν ο οποίος στο πεδίο επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία», κι ότι γίνεται μετά την απομάκρυνση του Oruc Reis από την περιοχή. 
 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή