Σε τρεις πόλεις το επόμενο Davis Cup

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 09:04
UPD:09:09
REUTERS/ANTONIO BRONIC
A- A A+

Αλλάζει το format του Davis Cup το 2021 κι όπως έγινε γνωστό το τουρνουά θα διεξαχθεί σε τρεις πόλεις, μία εκ των οποίων παραμένει η Μαδρίτη.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η διοργάνωση δεν διεξήχθη το 2020, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα η νέα της μορφή περιελάμβανε το Davis Cup Finals στην ισπανική πρωτεύουσα.

Την τρέχουσα περίοδο το τουρνουά θα διατηρηθεί, με τη διαφορά πως θα επεκταθεί σε 11 συνολικά μέρες διεξαγωγής (από 7 που ήταν το 2019) ενώ τρεις πόλεις (μία εκ των οποίων παραμένει η Μαδρίτη) πρόκειται να φιλιξενήσουν αγώνες του.

Οι αλλαγές γίνονται από την επενδυτική εταιρεία Kosmos που έχει δεσμευτεί να επενδύσει περίπου 3 δις δολάρια σε 25 χρόνια στη διοργάνωση.

Όπως έκανε γνωστό ο διευθυντής του Davis Cup, Αλμπερτ Κόστα «οι άνθρωποι ενθουσιάστηκαν με τη διοργάνωση του 2019, ωστόσο, το πρόγραμμα ήταν πολύ πιεσμένο για να γίνει μέσα σε 7 μέρες, ειδικά μετά το ATP Finals.

Ο προγραμματισμός του αντιμετώπισε δυσκολίες, το αναγνωρίζουμε και κινηθήκαμε σε αλλαγές προς αυτή την κατεύθυνση. Το νέο format θα διευκολύνει αυτά τα προβλήματα και θα δώσει ευελιξία στο πρόγραμμα.».

Οι πόλεις που φημολογείται ότι θα πλαισιώσουν την Μαδρίτη θα είναι το Τορίνο και το Λονδίνο, ωστόσο, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μετά από τις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα από τους διοργανωτές.

Το τουρνουά είναι προγραμματισμένο να γίνει στο διάστημα 25/11 έως 5/12.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις