ΕΕ: Εισήγηση Μπορέλ για κυρώσεις στη Μόσχα

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 17:30
UPD:17:33
REUTERS/JOHANNA GERON
A- A A+

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Γιοσέπ Μπορέλ, συνέστησε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου την έγκριση κυρώσεων κατά του Κρεμλίνου, μετά την επίσκεψή του στη Μόσχα, και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να υποβάλει προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση στα κράτη μέλη.

«Η ρωσική κυβέρνηση βρίσκεται σε αυταρχικό δρόμο και εμφανίζεται χωρίς έλεος στην υπόθεση του Ναβάλνι. . Θα ήταν καλό να προβλεφθούν κυρώσεις. Θα χρησιμοποιήσω το δικαίωμα πρωτοβουλίας μου και θα υποβάλω προτάσεις που θα συνδυάζουν δράσεις για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο », είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Επιστρέφοντας από τη Μόσχα, ο κ. Μπορέλ, εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» μετά την άρνηση των ρωσικών αρχών να συμμετάσχουν σε έναν «πιο εποικοδομητικό» διάλογο με την ΕΕ. Γι' αυτό και κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να «εξετάσουν τις συνέπειες», οι οποίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κυρώσεις.

«Οι ρωσικές αρχές δεν θέλησαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για έναν πιο εποικοδομητικό διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι λυπηρό και θα πρέπει να εξετάσουμε τις συνέπειες. Εναπόκειται στα κράτη μέλη να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα, και ναι, αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κυρώσεις» έγραψε σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Twitter.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη Le Figaro

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή