Περιφέρεια Αττικής: Εργασίες αντικατάστασης ιστών φωτεινής σηματοδότησης στην Παραλιακή Λεωφόρο

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 09:56
UPD:09:59
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Συνεχίζονται με ταχύτατους ρυθμούς οι εργασίες αντικατάστασης ιστών φωτεινής σηματοδότησης με νέους γαλβανισμένους ιστούς και των σηματοδοτών με λάμπες πυρακτώσεως με νέους σηματοδότες τεχνολογίας Led, υψηλής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας, στην παραλιακή λεωφόρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής,  οι  εργασίες θα περατωθούν στη Λίμνη Βουλιαγμένης στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Μέχρι σήμερα στα πλαίσια προηγούμενων έργων αντικαταστάθηκαν 1200 ιστοί και 4600 σηματοδότες, ενώ στα πλαίσια του παρόντος έργου συντήρησης και άρσης βλαβών των κόμβων Φωτεινής σηματοδότησης, προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν αντικατασταθεί προς το παρόν 700 ιστοί και 1600 σηματοδότες.

Η Περιφέρεια σημειώνει ότι, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τις 24/11/2020 στον Δήμο Π. Φαλήρου στον κόμβο  Λ. Ποσειδώνος – Πλ. Ικάρων και αυτές τις μέρες,  συνεχίζονται στο ύψος της Βούλας. 

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι««Αξιοποιώντας τα πιο σύγχρονα μέσα τεχνολογίας προχωράμε σε παρεμβάσεις που προασπίζουν την ασφάλεια οδηγών και πεζών, αναβαθμίζοντας παράλληλα το αστικό περιβάλλον».  

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή