Περιφέρεια Αττικής: Εκατό μηχανήματα και πάνω από 5.000 τόνοι αλατιού στους δήμους για την κακοκαιρία

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 11:13
UPD:11:22
A- A A+

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής και παρεμβαίνει όπου απαιτείται με στόχο την προάσπιση της ασφάλειας αλλά και τη διευκόλυνση των πολιτών εν μέσω της κακοκαιρίας.

Από νωρίς το πρωί, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, πραγματοποίησε αυτοψία σε όλους τους δρόμους που είναι στη διοικητική αρμοδιότητα και ευθύνη της Περιφέρειας προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί και το αν υπάρχουν δυσκολίες στις μετακινήσεις. Ακολούθως μετέβη στο Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού στη  Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι.

Όπως ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλη, και τον συντονιστή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Ν. Σταθόπουλο, η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει στο σύνολο 100 μηχανήματα, χωματουργικά, φορτωτές, γκρέιντερ που είτε επιχειρούν, είτε βρίσκονται σε επιφυλακή, αλλά και αλατιέρες που ρίχνουν συνεχώς αλάτι σε δρόμους που συνεχίζεται η χιονόπτωση. Η Περιφέρεια έχει διαθέσει πάνω από 5.000 τόνους αλατιού στους δήμους της Αττικής για την διαχείριση της κακοκαιρίας.

Επιπλέον, με δεδομένη την ανάγκη διασφάλισης της προσβασιμότητας των πολιτών που πρέπει να εμβολιαστούν, με απόφαση του κ. Πατούλη η Περιφέρεια διαθέτει οχήματα για τη μετακίνηση όσων αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.  Οι πολίτες που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 8210067.

Στο πλαίσιο της αυτοψίας που πραγματοποιεί από το πρωί, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε και το εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι, όπου συνεργεία της Περιφέρειας επιχείρησαν προκειμένου να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα των πολιτών που έχουν προγραμματισμένα ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Σε δηλώσεις του κατά τη μετάβασή του στην Εθνική Οδό, ο κ. Πατούλης σημείωσε πως «όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας έχει τεθεί σε πλήρη κινητοποίηση και βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή, για να κρατήσουμε ανοικτούς τους δρόμους και να διευκολύνουμε τους πολίτες. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά είμαστε δίπλα στους πολίτες προκειμένου να μην νιώσει κανένας απροστάτευτος.

Η ένταση του φαινομένου θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες. Ήρθαμε εδώ στην Εθνική Οδό η οποία έχει κλείσει για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να δούμε πως έχει η κατάσταση. Υπεύθυνη για τη διάνοιξη της Εθνικής Οδού είναι η Νέα Οδός. Εμείς έχουμε την ευθύνη διάνοιξης των περιφερειακών αξόνων και το πράξαμε. Ωστόσο, αν μας ζητηθεί, θα συνδράμουμε και με δικά μας μηχανήματα, όπως κάναμε και στο παρελθόν. Εμείς σε όλα τα επίπεδα των περιφερειακών αξόνων ευθύνης μας δώσαμε μάχη όλο το βράδυ και τα κρατήσαμε ανοιχτά. Ωστόσο, παραμένουμε σε επιφυλακή για να επέμβουμε όπου απαιτείται, με στόχο τη διασφάλιση της προσβασιμότητας των πολιτών. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους δημάρχους και για το θέμα των εμβολιαστικών κέντρων, τα οποία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά για τους πολίτες που πρέπει να εμβολιαστούν. Η Περιφέρεια θα συνδράμει και σ' αυτή την προσπάθεια, διαθέτοντας οχήματα για τους πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης, λόγων των καιρικών συνθηκών. Η ασφάλεια των πολιτών είναι η απόλυτη και μόνη προτεραιότητά μας».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή