Δήμος Πειραιά: Αλάτι κι εκχιονισμοί στους δρόμους για να μείνουν ανοικτοί

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 13:54
UPD:13:58
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Σε επιφυλακή παραμένει ο δήμος Πειραιά για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Από τις 3:00 το πρωί τα ειδικά οχήματα του δήμου βρίσκονται στους δρόμους, ρίχνουν αλάτι και συνεχίζουν τους εκχιονισμούς τόσο σε κεντρικούς δρόμους, καθώς και σε διάφορα σημεία και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, προκειμένου να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στους δρόμους που οδηγούν στα νοσοκομεία του Πειραιά.

Ο δήμος Πειραιά θα συνεχίσει να επιχειρεί στους δρόμους καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και για όσο διάστημα χρειαστεί, έχοντας προμηθευτεί την απαιτούμενη ποσότητα αλατιού, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κακοκαιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζει να λειτουργεί θερμαινόμενος χώρος σε 24ωρη βάση στη δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» σε συνεργασία με τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων (Μυκάλης 51, Καμίνια, τηλ. 216 8003076, 216 8003077), για τη φιλοξενία και την προστασία των πολιτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε πως «ο δήμος Πειραιά είναι σε πλήρη ετοιμότητα από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που επιφέρει η κακοκαιρία. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του βρίσκονται σε επιφυλακή και επιχειρούν στην πόλη, προκειμένου να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις πέντε Δημοτικές μας Κοινότητες. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε με στοχευμένες ενέργειες σε όσο περισσότερους δρόμους μπορούμε. Πρόκειται για ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο, καθώς η κακοκαιρία εντείνεται και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους του δήμου για τη μεγάλη τους προσπάθεια και όλους όσοι συμβάλλουν υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Με δεδομένο ότι τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν να είναι έντονα, καλώ τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή