Τσελίκ: «Τα όνειρα Ελλάδας και Κύπρου θα γίνουν εφιάλτες»

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 22:09
UPD:23:42
EPA/JAKUB GAVLAK
A- A A+

Εναντίον του «Φόρουμ Φιλίας» που διοργάνωσαν Ελλάδα και Κύπρος για θέματα ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο επιτέθηκεο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν (ΑKP), Ομέρ Τσελίκ, στον απόηχο της NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα για ωκεανογραφικές έρευνες στο Αιγαίο.

Ο τούρκος αξιωματούχος,αρχικά αναφέρθηκε στις διερευνητικές επαφές τονίζοντας πως είναι ένα σημαντικό βήμα. Στην επόμενη φράση του όμως, εξαπέλυσε επίθεση. «Οι δηλώσεις που έκανε εκεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δεν έχουν σχέση με κάποια φιλία, είναι μια προσέγγιση που δημιουργεί κλίμα εχθρότητας εναντίον της Τουρκίας υπό τον μανδύα της φιλίας» είπε.  

Ο Τσελίκ επιτέθηκε στην Ελλάδα επειδή δεν κάλεσε την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους στο συγκεκριμένο φόρουμ. «Κάλεσαν άλλες χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία. Αν η Ελλάδα και οι Eλληνοκύπριοι κάνουν όνειρα πως θα ενεργοποιήσουν τις μαξιμαλιστικές τους θέσεις, εγγυόμαστε πως αυτά τα όνειρα θα γίνουν εφιάλτες. Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν τα όνειρα αυτά, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα βήμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Τσελίκ κατηγόρησε και πάλι την Ελλάδα και τη Frontex πως «βυθίζουν τα πλοία των μεταναστών και των προσφύγων ή τους προωθούν στην Τουρκία και η βίαια αυτή συμπεριφορά αυξάνεται».

Υπενθυμίζεται ότι στο «Φόρουμ Φιλίας» συμμετείχαν  η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν, η Γαλλία, η Σαουδική Αραβία  και τα Ημβμένα Αραβικά Εμιράτα  (ΗΑΕ).

Να σημειωθεί επίσης πως η Αθήνα προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας για την ενεργοποίηση της τουρκικής navtex

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή