Παιδικά χωριά SOS: Φέτος φοράμε μαρτάκι για τον ήλιο για καλό σκοπό

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 12:11
UPD:12:45
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
A- A A+

Οι μέρες πλησιάζουν για να φορέσουμε το μαρτάκι που, βάσει του εθίμου, θα μας προστατεύσει από τον ήλιο. Για άλλη μια χρονιά όμως το μαρτάκι δεν προστατεύει μόνο εμάς, αλλά και όλα τα παιδιά που στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS. 

Διαλέξτε ανάμεσα στα τέσσερα διαφορετικά σχέδια που θα βρείτε στο eshop των Παιδικών Χωριών SOS ( http://bit.ly/martakia_sos)  όπως το μαρτάκι με ματάκι, τόσο για γυναίκες όσο και για άντρες και με τη συμβολική τιμή των 3€ - 4,5€ μπορείτε και εσείς να στηρίξετε το έργο τους και να βοηθήσετε σημαντικά ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών που στηρίζουν σε όλη την Ελλάδα.

#sosvillagesgr
#nochildalone
@sosvillagesgr

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους.

Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες:

 (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης  σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της,

(β) Προώθηση της Αναδοχής, σε συνεργασία με 5 Περιφέρειες στην Ελλάδα, και

(γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων και τον Ξενώνα Βρεφών SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της, όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:
The Kompany | Ιωάννα Παχούλη | mob: 6970 330331 | email: ioanna.pachouli@thekompany.gr
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης | mob: 6970 330331 | konstantinos.antoniadis@thekompany.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή