Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία δεν μπορεί επιβάλει το είδος και το ύφος της εξωτερικής μας πολιτικής

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 14:08
UPD:14:09
INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL
A- A A+

Μήνυμα στην Τουρκία ότι καμία πρόκληση στο πεδίο δε θα μείνει αναπάντητη και χωρίς διεθνοποίηση, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μέσω συνέντευξής του. 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 FM, επεσήμανε πως η Τουρκία δεν μπορεί να επιβάλει στην Ελλάδα το είδος και το ύφος της εξωτερικής πολιτικής που θα κάνει. Ακόμα, εξέφρασε την άποψη ότι η γειτονική χώρα βλέπει ένα στρατηγικό αδιέξοδο στην πολιτική την οποία έχει ασκήσει το τελευταίο διάστημα σημειώνοντας πως η «επιχείρηση γοητείας» προς την ΕΕ δε φαίνεται να έχει φέρει τα επιθυμητά για την Άγκυρα αποτελέσματα. «Αυτή η θετική ατζέντα δε φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά, οπότε συνεχίζει το ρυθμό της έντασης», ανέφερε.

Σχετικά με το ζήτημα των κυρώσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι το θέμα εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι, όπως και αυτό των παραβιάσεων από την Τουρκία του ευρωπαϊκού κεκτημένου, το οποίο δεν αφορά μόνο τη σχέση της με την Ελλάδα, αλλά συνολικά με την ΕΕ. 

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή