Τα Pokemon επιστρέφουν δυναμικά και μέσω δημοπρασιών

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 10:00
UPD:10:47
via REUTERS/Heritage Auctions
A- A A+

Τα Pokemon έχουν πια μεγαλώσει, και μαζί και η τιμή τους. Δύο δεκαετίες αφότου το παιχνίδι με τις ιαπωνικές κάρτες κυριάρχησε στα προαύλια των σχολείων όλου του κόσμου, οι κάρτες Pokemon φέρνουν έξι φιγούρες σε δημοπρασία σε μια έκρηξη που φαίνεται να έχει τροφοδοτηθεί από τα lockdowns.

«Όταν εμφανίστηκε ο Covid-19, πολλοί της γενιάς X αλλά και Millennials έψαχνα να ασχοληθούν με κάτι και ανακαλύψαμε ότι πολλά από αυτά τα αγόρια και κορίτσια άρχισαν να παίζουν ξανά Pokemon απλά επειδή μεγάλωσαν με αυτό», είπε ο Τζο Μανταλένα, εκτελεστικός αντιπρόεδρος στο Heritage Auctions του Τέξας.

Ο Μανταλένα είπε το κουτί του σετ της πρώτης έκδοσης του 1999 στις ΗΠΑ πουλήθηκε σε δημοπρασία περίπου 400.000 δολάρια. Μία μόνο κάρτα σε άψογη κατάσταση με το Charizard, τον δημοφιλή χαρακτήρα με τον δράκο που πετάει φωτιά πωλήθηκε για 300.000 δολάρια τον Ιανουάριο, ενώ στα τέλη του 2019 η τιμή ήταν περίπου 16.000 δολάρια.

VIA REUTERS/HERITAGE AUCTIONS

Καθώς το Pokemon προετοιμάζεται για την παγκόσμια 25η επέτειό του στις 27 Φεβρουαρίου, η Heritage πραγματοποιεί την πρώτη της δημοπρασία αφιερωμένη σε κάρτες Pokemon. Από σήμερα, 25 Φεβρουαρίου, έως 25 Μαρτίου θα γίνει μία online δημοπρασία με 200 πακέτα Pokemon, συμπεριλαμβανομένου αυτού που ο Μανταλένα αποκαλεί «το Άγιο Δισκοπότηρο» - ένα σφραγισμένο σετ του Wizards of the Coast, έκδοσης του 1999.

«Το τελευταίο, το οποίο πουλήσαμε για 406.000 δολάρια - ποιος ξέρει πού θα μπορούσε να φτάσει», αναρωτήθηκε. Ο Μανταλένα διστάζει να χρησιμοποιήσει τον όρο επένδυση καθώς ελπίζει να τα αγοράσουν γιατί τα αγαπούν.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πλούσιος για να παίξει το παιχνίδι ή να συλλέξει κάρτες. Ο Μανταλένα είπε ότι η επερχόμενη δημοπρασία θα έχει πολλές κάρτες σε χαμηλές τιμές.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή