Ρωσία: Θα απαντήσουμε σε περίπτωση αμερικανικών κυρώσεων

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 16:17
UPD:16:18
via REUTERS/Moscow City Court

Russian opposition leader Alexei Navalny, accused of flouting the terms of a suspended sentence for embezzlement, attends a court hearing in Moscow, Russia February 2, 2021. Press service of Moscow City Court/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES. MANDATORY CREDIT.

A- A A+

«Θα απαντήσουμε αναμφίβολα, κανένας δεν έχει άρει έναν από τους κανόνες της διπλωματίας που είναι η αμοιβαιότητα» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από τις ΗΠΑ για την υπόθεση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ρώσος υπουργός τόνισε ότι η Μόσχα, με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας, θα αντιδράσει στις οποίες κυρώσεις επιβάλει η Ουάσιγκτον κατά της Ρωσίας. Το Κρεμλίνο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και έχει δηλώσει ότι δεν διαθέτει αποδείξεις ότι δηλητηριάσθηκε ο Ναβάλνι.

Επίσης δηλώνει ότι όποιες κυρώσεις και να επιβάλουν στη Ρωσία οι Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο δεν θα πετύχουν τον στόχο τους, αλλά θα επιδεινώσουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενώ διαμηνύει μέσω του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών ότι θα απαντήσει στις όποιες κυρώσεις.

Με την πολιτική των κυρώσεων οι χώρες που τις επιβάλλουν δεν επιτυγχάνουν τους στόχους τους, τόνισε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις πληροφορίες του πρακτορείου Reuters σύμφωνα με τις οποίες η αμερικανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει στις 2/3 κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την υπόθεση αυτή.

Πηγές: ΑΜΠΕ, TASS και Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή