Υπ. Εργασίας: Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025

Μ. Συρεγγέλα: Eυκαιρία η πανδημία για ουσιαστική ισότητα των φύλων
Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 11:08
UPD:11:10
SHUTTERSTOCK
A- A A+

«Η Ελλάδα ανακοινώνει το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 και δημιουργεί το κατάλληλο υπόβαθρο για την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας και σε θέσεις λήψης αποφάσεων, ενώ προχωρά σε δράσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας», υπογράμμισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, στην 65η Σύνοδο της Επιτροπής του ΟΗΕ με θέμα «Δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή των γυναικών στη δημόσια ζωή καθώς και στα κέντρα λήψης αποφάσεων». 

Η κα Συρεγγέλα σημείωσε ότι «Η πανδημία του κορωνοϊού διόγκωσε τις ανισότητες που βιώνουν οι γυναίκες σε πολλούς τομείς της ζωής και ελλοχεύει ο κίνδυνος να αντιστραφεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στον τομέα της ισότητας των φύλων. Οφείλουμε τώρα όλα τα κράτη μέλη να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας, να αναλάβουμε δράσεις και να μοιραστούμε καλές πρακτικές». 

Σύμφωνα με την κ. Συρεγγέλα, η Ελλάδα ενσωματώνει την αρχή της ισότητας των φύλων στο σύνολο των εθνικών πολιτικών δράσεων και προωθεί παρεμβάσεις με στόχο την εξάλειψη των ανισοτήτων και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών μεταξύ γυναικών και ανδρών. «Η χώρα μας», τόνισε η κ. Συρεγγέλα, «έχει υιοθετήσει μία σειρά από μέτρα που ενδυναμώνουν τις γυναίκες να ασχοληθούν σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, μέτρα που καταπολεμούν κατεστημένες αντιλήψεις και νοοτροπίες, μέτρα που σέβονται τη διαφορετικότητα και αντιμετωπίζουν τη βία και κακοποίηση κατά των γυναικών».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρθηκε και στο νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025, σημειώνοντας ότι θα δημιουργηθεί το πλαίσιο για τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

«Είναι σημαντικό κατά την περίοδο της ανάκαμψης να αυξηθεί η συμμετοχή των γυναικών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις πολλαπλές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Η πανδημία είναι μία ευκαιρία για την πλήρη και ουσιαστική ισότητα των φύλων», κατέληξε η κ. Συρεγγέλα.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή