Επίσκεψη Γ. Πατούλη στα εν εξελίξει αντιπλημμυρικά έργα στο ρέμα Ξερέα- Αγία Μαρίνα Κορωπίου

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 11:21
UPD:11:26
Menelaos Myrillas / SOOC/Menelaos Myrillas
A- A A+

Επίσκεψη στα εν εξελίξει αντιπλημμυρικά έργα που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ) 2014-2020 στο ρέμα Ξερέα στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, συνολικού προϋπολογισμού 8,5 εκ. ευρώ πραγματοποίησε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. 

Ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από το δήμαρχο Κρωπίας Δ. Κιούση, την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη και τον διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αν. Αττικής Ι. Ασπρουλάκη, επισκέφθηκαν την περιοχή Αγίας Μαρίνας Κορωπίου και συγκεκριμένα το Ρέμα Ξερέα  όπου  πραγματοποιούνται αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Αττικής.

Στο σημείο βρίσκονται σε εξέλιξη έργα τα οποία αφορούν στη διευθέτηση του ρέματος Ξερέα και των συμβαλλόμενων ρεμάτων «Οδού Βενιζέλου» συμπεριλαμβανομένου και του έργου εκβολής. Συνολικά τα έργα είναι μήκους 1557 μέτρων και είναι προϋπολογισμού 8,5 εκ. ευρώ. Τα χρήματα προέρχονται από χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ) και ίδιους πόρους . 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων τα οποία έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό περίπου 50%.

Με αφορμή την επίσκεψή του στην περιοχή πριν από μερικές ημέρες, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι  «Επισκεφθήκαμε τον δήμο Κορωπίου  και συγκεκριμένα το ρέμα Ξερέα στην περιοχή Αγίας Μαρίνας. Πρόκειται για ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο το οποίο με τις διευθετήσεις που γίνονται θα συμβάλει στην προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα. Με τέτοιου είδους παρεμβάσεις συμβάλλουμε έμπρακτα στη θωράκιση περιοχών που κινδύνευαν και αναδεικνύουμε στην πράξη ότι βασική προτεραιότητα μας είναι  η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή