Μπακογιάννης: Σήμερα το πρώτο αίτημα χρηματοδότησης για 70 εκ. ευρώ

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 14:03
UPD:14:05
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Φιλοξενούμενος σε πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης ήταν σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πρότζεκτ του Βοτανικού για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Ο πρώτος πολίτης της Αθήνας αποκάλυψε πως σήμερα επρόκειτο να κατατεθεί το πρώτο επίσημο αίτημα χρηματοδότησης του Βοτανικού, ύψους 70 εκ. ευρώ.

«Το γήπεδο του Παναθηναϊκού προχωρά κανονικά, μέσα στα χρονοδιαγράμματα που προβλέπονται. Σήμερα, μάλιστα, κατατίθεται το πρώτο επίσημο αίτημα χρηματοδότησης ύψους 70 εκατ. ευρώ. Δεν μιλάμε, απλώς, για ένα γήπεδο. Πρόκειται για μία μητροπολιτική παρέμβαση», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

«Είναι η δημιουργία δύο πόλων μέσα στην Αθήνα. Στη Λεωφόρο θα δημιουργήσουμε ένα χώρο πράσινου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο χαμένο. Επίσης, πρέπει να βάλουμε μπροστά την περιοχή του Βοτανικού. Ο Βοτανικός απαιτεί γήπεδο και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Υποδομές, επενδύσεις και πολεοδομικές ρυθμίσεις», συνέχισε.

Και συμπλήρωσε: «Είναι μία περιοχή της πρωτεύουσας που πρέπει να μπει ξανά στον χάρτη. Να προσελκύσει επενδύσεις, οι οποίες υπολογίζονται σε πρώτη φάση σε ποσό μεγαλύτερο των 300 εκατ. ευρώ. Το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι αναπτυξιακό έργο. Θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για όλη την Αθήνα».

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις