Δήμος Διονύσου: Επίβλεψη Γ. Πατούλη στα έργα ομβρίων στο ρέμα «Βρυσάκι» στον Άγιο Στέφανο

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 14:41
UPD:14:48
A- A A+

Επίσκεψη στα εν εξελίξει έργα ομβρίων στον Αγιο Στέφανο, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, όπου ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων κατασκευής δικτύου ομβρίων υδάτων και της διευθέτησης του ρέματος «Βρυσάκι» της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου δήμου Διονύσου.

Ο Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από το δήμαρχο της Περιοχής Γ. Καλαφατέλη, τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινό, τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα, την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη και τον διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αν. Αττικής Ι. Ασπρουλάκη, πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο που υλοποιούνται τα έργα. 

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 6.980.000 ευρώ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου 4 μηνών. Το έργο έχει 12 χιλιόμετρα περίπου αγωγούς ομβρίων και καλύπτει 2.700 στρέμματα.  
 

Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επεσήμανε ότι «Προτεραιότητά μας είναι η υλοποίηση έργων που θα συμβάλλουν στην καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα περιφερειάρχη ζήτησα από τους δημάρχους της Αττικής στις προτεραιότητές τους να τεθούν έργα που αφορούν στην αντιπλημμυρική θωράκιση και στην υλοποίηση έργων απορροής ομβρίων υδάτων. 

Σήμερα βρισκόμαστε στο δήμο Διόνυσου, σε ένα σημείο στο οποίο επί σειρά ετών υπάρχουν σημαντικά προβλήματα ασφαλείας για τους κατοίκους.  Χαίρομαι ιδιαίτερα που η προσπάθειά που έχουμε ξεκινήσει αποδίδει καρπούς. Με το δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη συνεργαζόμαστε στενά, τόσο σε θέματα που αφορούν θεομηνίες, όσο και σε θέματα που αφορούν έργα υποδομών. Τα έργα υλοποιούνται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και τα στελέχη της Περιφέρειας.  Όλοι μαζί θα φτιάξουμε μία άλλη Αττική. Την Αττική της ασφάλειας, της υγείας. Την  “πράσινη" Αττική μας». 

Ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης απηύθυνε ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, καθώς και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας που συμβάλλουν προς την κατεύθυνση ταχείας ολοκλήρωσης του έργου, δηλώνοντας ότι  «Το συγκεκριμένο έργο μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις δυσμενείς επιπτώσεις από τις πλημμύρες, στις περιουσίες των συμπολιτών μας, διασφαλίζοντας πάνω απ’ όλα την προστασία ανθρώπινων ζωών. Σε συνεργασία και με την Περιφέρεια δημιουργούμε μία αποτελεσματική ασπίδα προστασίας με αντιπλημμυρικά έργα υποδομής, που μειώνουν τις δυσμενείς συνέπειες των φυσικών καταστροφών».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή