Νέα πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης η Π. Δραμαλιώτη

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 12:23
UPD:12:27
aftodioikisi
A- A A+

Η Παρασκευή Δραμαλιώτη διορίζεται νέα πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Η έως σήμερα αντιπρόεδρος του ΕΚΔΔΑ διαδέχεται τον Διονύσιο Κυριακόπουλο, κατόπιν παραίτησής του. Ο τελευταίος είχε τοποθετηθεί από τον προηγούμενο υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, και σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών θα αναλάβει άλλα καθήκοντα.

Το ΕΚΔΔΑ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και αποτελεί τον εθνικό στρατηγικό φορέα για την εκπαίδευση στελεχών της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης, μέσω της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ).

Η νέα πρόεδρος είναι νομικός, αριστούχος απόφοιτος της ΕΣΔΔΑ και αριστούχος διδάκτωρ Διοικητικής Επιστήμης. Απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών με ειδίκευση στο Δημόσιο και στο Διεθνές Δίκαιο, έχει διδάξει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και στην ΕΣΔΔΑ.

Στη θέση της αντιπροέδρου του ΕΚΔΔΑ διορίστηκε τον Νοέμβριο του 2019. Έχει λάβει μέρος σε τεχνικές διαπραγματεύσεις με την τρόικα παρακολουθώντας τα θέματα κράτους - δημόσιας διοίκησης. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Το επιτελικό κράτος: Ρυθμιστική συνοχή και συντονισμός στο Κέντρο Διακυβέρνησης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή